Leiligheter og privat innkvartering Kvarner-regionen

Kvarner og Gorski kotar - det blå og grønne hjertet av Kroatia! Kvarner er en del av Kroatia mellom Istrien og Velebit-kysten. Den består av øyer Cres, Lošinj, Krk, Rab, Pag og de større byene Rijeka, Senj, Opatija, Lovran og Crikvenica. For byen Rijeka, som den største kroatiske havnen, er det spesielt viktig at Kvarner Bay er dypere enn resten av øvre Adriaterhavet (30-60m), noe som gj&oslas...

Anbefalte leiligheter og privat innkvartering i - Kvarner-regionen

Leilighet Radetić

Novi Vinodolski

fra 35 €

Leiligheter Opa Gold

Rijeka

fra 50 €

Leiligheter Prpić

Crikvenica

fra 60 €

Leiligheter Ivan

Krk - Čižići

fra 57 €

Leilighet Martina

Krk - Soline

fra 210 €

Leiligheter Rudy

Jadranovo

fra 45 €

Feriehus Villa Theresa

Novi Vinodolski

fra 300 €

Leilighet Paula

Krk - Baška

fra 60 €

Feriehus Viktorija

Dramalj

fra 220 €

Feriehus Villa Oasis Kostrena

Kostrena

fra 540 €

Feriehus Villa Ella

Opatija

fra 220 €

Leiligheter Villa Babalonija

Rab - Rab

fra 80 €

Leiligheter Vidas Barbat

Rab - Barbat og Banjol

fra 40 €

Leiligheter Jana i Vita

Lošinj - Mali Lošinj

fra 50 €

Kvarner-regionen (749) - søk etter privat innkvartering etter steder

Turist guide Kvarner-regionen

Kvarner-regionen - Våpenskjold

Kvarner og Gorski kotar - det blå og grønne hjertet av Kroatia! Kvarner er en del av Kroatia mellom Istrien og Velebit-kysten. Den består av øyer Cres, Lošinj, Krk, Rab, Pag og de større byene Rijeka, Senj, Opatija, Lovran og Crikvenica. For byen Rijeka, som den største kroatiske havnen, er det spesielt viktig at Kvarner Bay er dypere enn resten av øvre Adriaterhavet (30-60m), noe som gjør det til et perfekt sted for havnehavnen.

Gjennom historien ble dette området bebodd av liburiere og histrier, som senere ble erobret av romerne. Romerske språklige og kulturelle innflytelse vedblarte og ble lenge etter gjenbosetting av den slaviske befolkningen. Det er tydelig fremgått av det faktum at den siste høyttaleren til det romerske-slaviske språket døde på Krk i 1898. Gjennom historien ble dette området dominert av Venezia, Østerrike, og dets spesifisitet er at den kirkelige glagolitismen her er blitt proklamert. Fra det 11. århundre til det andre Vatikanets råd i det 20. århundre var dette det eneste stedet innen katolisismen der Mass kunne tjene på nasjonalspråket.

Byen Rijeka er en havneby i Kroatia med sin åpenhet, multikulturalisme og spesielt urbane kultur som reflekteres gjennom den berømte rock- og punkscenen. Tallrike klubber og nattbarer i Rijeka kan enkelt besøkes på grunn av den rikelig med billig overnatting som Rijeka tilbyr, fra rom, rimelige leiligheter på kysten og feriehus, som kan leies gjennom direkte kontakt med eierne og uten et byrågebyr.

Øya Krk er en spesiell Kvarner-historie, fordi den er den største kroatiske øya. Den gamle byen Krk i tidligere eid av prinsene i Frankopan fungerer som en liten Dubrovnik, hvor du kan finne mange tavernaer og restauranter i steinbelagte gater, og fra steinvegger nyte havutsikten. Her er privat innkvartering i feriehus og billige leiligheter tilgjengelig gjennom direkte kontakt med eierne, og leiligheter på kysten er mange og varierte for å dekke alle behovene. To populære steder må fremdeles utheves. Den ene er Opatija, fødestedet for den kroatiske turismen, som med sine elegante hoteller og feriehus er egnet for de som ønsker å slappe av fra rystelser av det moderne liv. For det andre er øya Rab og Lopar med den berømte Rajska stranden og overflod av billig overnatting, rom og leiligheter til leie for de som er ute etter en avslappende ferie og strandmoro.

Gorski kotar er den mest skogkledde delen av Kroatia, og kalles ofte de grønne lungene i Kroatia, og ligger mellom byene Karlovac og Rijeka. De største byene i Gorski Kotar-regionen er Delnice, Čabar og Vrbovsko, og de høyeste toppene er Bjelolasica med 1534 meter og Risnjak med 1528 meter over havet. Den interessante tingen om denne delen av Kroatia er at du kan høre alle tre kroatiske dialekter i det, her er det snakkes Stokavian, Kajkavian og Chakavian dialekt. Gjennom historien ble denne delen av Kroatia bebodd av Japod-stammene, deretter romerne og til slutt kroater, etterfulgt av erobring av osmannerne og Østerrike. Denne delen av Kroatia, i tillegg til kulinariske delikatesser, tilbyr fremfor alt vakkert og uberørt natur, bevarede fjell og grønne skogskoger. På grunn av sin spesifikke posisjon ligger det nær både Zagreb og Kvarner-kysten, så det er lett tilgjengelig. Med god billig overnatting i feriehus og leiligheter er det ingen grunn til ikke å besøke den.

Vi vil hjelpe deg med å etablere direkte kontakt med private innkvartering eiere uavhengig av om du er på utkikk etter billige rom, rimelige leiligheter eller luksuriøse fritidsboliger. Du trenger bare å velge ditt neste feriemål på Adriaterhavet i Kvarner eller i fjellene i Gorski Kotar. Velkommen til det blå og grønne hjertet av Kroatia!

Kvarner-regionen - Naturlige, kulturelle og turistattraksjoner

Lungomare - Opatija

Lungomare er en kystnær 12 kilometer lang promenade som strekker seg langs hele Opatija-rivieraen fra Volosko, Opatija, Ika, Ičići til Lovran. Byggingen av promenaden startet i 1885 ved åpningen av de første hotellene i Opatija - Grand Hotel Kvarner og Hotel Imperial. I 1889, da Opatija ble offisielt erklært et klimatiske kursted, ble bygging av en promenade fullført. Etterpå, på grunn av økningen av turismen på Opatija Riviera (1911), ble Lungomare videre utvidet til Lovran.

Promenaden er mer enn hundre år gammel og veldig populær blant innbyggerne i Opatija og deres gjester fordi, foruten den vakre utsikten over Adriaterhavet og Kvarner-kysten, gir promenaden slapp av for kropp og sjel, samt å rømme fra stressende hverdag.

Bortsett fra rekreasjonskarakteren har det også en kulturell og historisk karakter å gå langs Lungomare. Når du går langs mange hus og nydelige villaer, kan du se vakre eksempler på secessionistarkitektur som forteller historien om den rike historie Opatija og dens innbyggere. For eksempel, i Volosko vil du passere hjemme hos en kroatisk forsker Andrija Mohorovčić, kjent for å oppdage Mohorovčić diskontinuitet, samt minnesmerket for mange personligheter som besøkte Opatija, som den polske forfatteren Henrik Sienkiewicz, Theodor Billroth og andre. På promenaden er det også arbeidet med skulptøren Zvonko Cara-statuen av jenta med Seagull, som ble bygget i 1956. Denne statuen ble bygget som en erstatning for skulpturen Madonna del Mare, og ble umiddelbart et av symbolene til byen og hele Kvarner-regionen.

Bortsett fra rik historie, kan gjestene lære mer om kystvegetasjon siden typiske planter av dette området vokser langs promenaden. Lovers av planter kan besøke Angiolina Park, som ble bygget i perioden 1845 til 1860. I parken er det over 150 arter av planter fra hele verden, fra sequoia, svart bambus, Himalaya cypress og gran, men den mest verdifulle er japansk kamelia siden den har blitt en av Opatija symboler.

Billig overnatting i en leilighet eller et feriehus finnes i Opatija, en perle av kroatisk turisme.

Lungomare - Opatija, Kroatia
Lungomare - Opatija, Kroatia
Lungomare - Opatija, Kroatia
Museum of Apoxyomenos

Museet for Apoxyomenos er et unikt museum som bare kan ses i Kroatia fordi museet forteller hele historien om bare en utstilling av Apoxyomenos. Lošinj Apoxyomenos er en bronse gresk statue 192 cm høy, plassert på en original bronse sokkel. Statuen viser en idrettsutøver med perfekte proporsjoner som rydder en strigil. I dag er det bare åtte lignende statuer i verden, og Lošinjs Apoxyomenos er den mest bevarte. Ifølge estimater fra historikere, går Apoxyomenos tilbake til andre eller første århundrer før den nye tiden, og bortsett fra enkelte deler som mangler, er statuen fullt bevart. Selv om det er ukjent hvem som gjorde statuen, indikerer skjønnheten og kvaliteten på statuen selv at forfatteren var teknisk høyt kvalifisert.

I 1996 ble statuen funnet av en turist fra Belgia, nær Vele Orjule. Skulpturen ble funnet 27. april 1999, under sjøen, på en dybde av førti meter. Siden i løpet av det omfattende søket på undersjøiske omgivelser fant søkerne ikke spor av skipbrudd, antas det at statuen ble kastet ut av skipet under stormen. Etter en seksårig restaurering ble statuen opprinnelig utstilt på det arkeologiske museet i Zagreb med sporadiske besøk på Louvre i Paris og Firenze i Italia, der mer enn 80.000 besøkende har sett det. I april 2016, etter slutten av rekonstruksjonen av Kvarner-palasset datert fra 19-tallet, ble Apoxyomenos-museet i Mali Lošinj åpnet. Like etter at det nye museet ble åpnet, ble statuen flyttet permanent i den. Gjennom en rekke rom lærer museumsmedlemmer om historien om skulpturen, fra dens oppdagelse under sjøen til plassering i museet. Den originale skulpturen av Apoxyomenos er eksponert i det hvite rommet.

Museet er åpent fra tirsdag til søndag 9 til 17 (siste innlegg tilgjengelig kl 16). Inngangsbilletten for voksne varierer fra HRK 50 til HRK 75 (EUR 7 til EUR 10) avhengig av tidspunktet for ditt besøk (i sesongen eller ute av sesongen). Flere detaljer og informasjon om billettprisene finnes på museets offisielle nettside. Hvis du planlegger å besøke denne bemerkelsesverdige statuen, kan du finne overnatting i billige rom og leiligheter i Mali Lošinj.

Museum of Apoxyomenos, Kroatia
Museum of Apoxyomenos, Kroatia
Museum of Apoxyomenos, Kroatia
Nationalpark Risnjak

Risnjak er et fjell som ligger i Gorski Kotar, og for mange anses det som et av de vakreste fjellene i Kroatia. Navn Risnjak kommer fra bobcats som bor i Risnjaks skog. Risnjak ble nasjonalpark i 1953, og nasjonalparkens område dekker mer enn 6350 ha, inkludert Kupa-floden.

De høyeste toppene er Risnjak (1528 m) og Snježnik (1506 m), hvor du nyter vakker utsikt over Gorski Kotar, Kvarner og de slovenske Alpene. Risnjak ble nasjonalpark takket være tykke og uberørte grønne skoger. I nasjonalparken er det 14 forskjellige skogtyper (det meste av parken er dekket av skog av bøk og granentrær som kan vokse over 40 meter i høyden) og 30 forskjellige plantemiljøer, derfor rundt 70% av nasjonalparken området er under beskyttelse. Arealet av parken ved siden av bobcats er bebodd av brun bjørn, ulv, villkatt, skjell og mer enn 100 fuglearter.

Selv om Risnjak har mange tilgjengelige steder for sine besøkende, er det en av de mindre besøkte kroatiske nasjonalparkene. De mest berømte attraksjonene kan lett nås uten behov for tilleggs- eller spesifikt utstyr. Det eneste du bør ta med deg er et ønske om å nyte i den vakre naturen. Vi anbefaler å besøke Kupa Rivers imponerende brønnspring, som kan nås via gangsti fra Kupar. Wellspringen har status som et beskyttet område siden 1963. Også flere fjellstier går til fjellhytte Shlosserov dom. I tillegg til vandring og tur på Risnjak er det også mulig å fiske, men det er nødvendig med et idrettsfiskebrev.

Risnjak nasjonalpark tilbyr mange muligheter for sine besøkende. En inngangsbillett til parken koster HRK 45 (EUR 6) for en voksen og gjelder i to dager. For større grupper kan besøket ordnes med en profesjonell guide. Hvis du velger å besøke denne naturlige perlen, kan du finne billig overnatting i leiligheter eller rom i nærheten Fužine, Rijeka og omgivelsene.

Nationalpark Risnjak, Kroatia
Nationalpark Risnjak, Kroatia
Nationalpark Risnjak, Kroatia
Paradise strand - Rab

Øya Rab er forskjellig i forhold til andre kroatiske øyer. Rab er den sørligste øya Kvarner-gruppen av øyer, med overveiende middelhavsvegetasjon og mange solrike dager. Men grunnen til at øya Rab er så forskjellig fra andre kroatiske øyer er antall sandstrender. Totalt har Rab tretti sandstrender, så det er ingen overraskelse at de gamle romerne ga Rab epitelet Felix Arba (glad Rab).

Utviklingen av turisme på øya begynte i 1889, og det regnes som en av de tidlige adopterne av turisme i Kroatia. Borgmesteren i Rab-kommunen utarbeidet en plan for utviklingen av turisme på Rab, kort tid etter ble øya Rab deklarert som et spa- og kursted (på grunn av positiv innvirkning på hjerte-og karsykdommer).

Selv om Rab er veldig kjent for sine mange fantastiske strender, er den mest populære en Paradise Beach ("Rajska plaža"), som ligger i Lopar. Det som gjør Paradise Beach til et ideelt reisemål for mange besøkende, spesielt familier med små barn, er en perfekt kombinasjon av ørken hvit sand, grunt og varmt hav, krystallklart hav og furuskog som omgir den. Paradise Beach er litt over to kilometer lang og er sentrum for en rekke sports- og fritidsaktiviteter. I tillegg til de svært populære strandvolleyballbanene, besøker besøkende Du kan også nyte de mange restaurantene og lekeplasser, inkludert lekeplasser for barn. I tillegg til soling og svømming kan besøkende prøve jetski eller parasailing, spille tennis, basketball eller fotball, gå ned vannsklier eller nyte velvære, treningsaktiviteter eller annen sportsaktivitet. På grunn av sjøkvalitet, bevaret miljø og sikkerhet ble stranden tildelt "Blå Flagg". I tillegg har amerikansk fjernsyn CNN inkludert det ong de 100 beste strendene i verden.

Imidlertid kan Rab tilby deg mer enn bare strender. Du kan nyte turer til omkringliggende øyer og øyer, hvorav den mest interessante er Goli otok (det var et fengsel). Det er også mange manifestasjoner som Rabfjera (Rabska fjera) og Rab Knight Games (Rapske viteške igre) samt uteliv i mange barer og nattklubber.

Vi inviterer deg til å besøke dette stykke paradis hvor du kan finne alt du trenger for en ideell ferie og unnslippe fra stressende hverdag. Overnatting i private leiligheter kan bli funnet i Lopar eller i byen Rab.

Paradise strand - Rab, Kroatia
Paradise strand - Rab, Kroatia
Paradise strand - Rab, Kroatia
Trsat slott - Rijeka

Trsat-festningen (Trsatska gradina) er en festning plassert i et historisk strategisk sted som stiger på en 138 meter høy bakke over byen Rijeka, med vakker utsikt over Rijeka og Kvarner. Selv om festningen i dag tiltrekker besøkende med sin historie og vakker utsikt over byen, har dette ikke alltid vært tilfelle. Det antas at festningen er i stedet for et gammelt illytrisk og romersk fort. Siden antikken på samme sted hadde Liburni en vakttårn for å kontrollere veien til sjøen. Senere, under den romerske regjeringen, pleide fortet å fungere som en festning for å styrke forsvarssystemet som begynte på Tarsatika (dagens gamleby i Rijeka).

I det 13. århundre ga kroatisk-ungarske kong Andrija II Trsat som en del av Vinodol-senteret til Krk-prinsene (familien Frankopan). Etter å ha giftet seg med Katarina Frankopan for Nikola Zrinski, gikk festningen i besittelse av Zrinski-familien. I løpet av de neste tiårene endret festningen flere eiere og etter eliminering av fare fra tyrkere ble Trsat eid av kapteinene fra byen Rijeka. Kapteinene så ikke etter festningen, og i begynnelsen av 1800-tallet ble festningen rusten.

I begynnelsen av 1800-tallet kjøpte Bakar kommune festningen i en attraktiv tilstand, og den ble solgt svært snart til den østerrikske kommandanten Laval Nugent. Føreren begynte med en omfattende renovering av fortet, forvandlet til en luksuriøs bolig med stilige møbler, et galleri av malerier og dyrebare verk av kjente kunstnere, blant annet flere kunstneriske deler av den berømte kunstneren Andrija Medulić. Etter Count Nugents død i 1862 ble hans dødelige gjenstander plassert i graven (mausoleet) på Trsat - "Herrens fred" (Mir junaka).

Hver juli og august arrangeres en kulturarrangement kalt "Summer in Gradina" ("Ljeto na gradini") på Trsat. Under festivalen utfører mange scenespillere, skuespillere, sangere og ulike konseptuelle artister. Denne vakre festningen er definitivt verdt å besøke, og etter å ha gått på de gamle murene kan du spise middag i restauranten som ligger inne i festningen.

Trsat festning er et ideelt reisemål for kulturelskere med vakker utsikt over Rijeka og Kvarner-regionen. Hvis du vil slappe av i den nordlige delen av Adriaterhavet, kan du finne i private leiligheter og rom i Rijeka og nærliggende Opatija.

Trsat slott - Rijeka, Kroatia
Trsat slott - Rijeka, Kroatia
Trsat slott - Rijeka, Kroatia
Lubenice - øy Cres

Lubenice er en liten landsby på vestsiden av øya Cres. I løpet av historien hadde Lubenice en betydelig geostrategisk posisjon som den ligger i sentrum av Kvarner Bay. Landsbyen stiger opp en 378 meter høy klippe. Ifølge 2001-folketellingen bodde kun 24 innbyggere permanent i Lubenice, men på grunn av den gunstige stillingen har landsbyen vært bebodd i mer enn 4000 år. Dette fremgår av gravene til jern- og bronsealderen, samt mange antikke materialer som amfora, penger, smykker og lignende verdisaker.

I landsbyen er det en middelaldersk festning, deler av middelalderen og den middelalderske porten til byen. Selv om Lubenice er en veldig liten landsby, har den flere kirker, hvorav den største sognekirken til den velsignede jomfru Maria med et gjenkjennelig klokketårn fra det 18. århundre. Det er også kirken St. Domenica, den gotiske kirken St. Anton Pustenjak og kapellet St. Jacob. Bare fyrre hus finnes i Lubenice, og de ble innredet i barokkstil.

Om sommeren blir landsbyen det sentrale punktet på øya Cres, når den ligger på torget foran Den hellige Jomfru Maria, den tradisjonelle musikkfestivalen Lubenicačče večeri er tradisjonelt organisert, hvor mange innenlandske og utenlandske forfattere utfører.

For de som ønsker å nyte sjøen, ligger førti minutter unna (gangavstand) under Lubenice stranden St. John, som er blitt proklamert av mange reisemagasiner som en av de vakreste strendene i verden.

En legende om navnet på landsbyen sier at en gang bodde en konge som hadde en datter Ljubica. En fattig ung mann som bodde på bakken (på samme sted hvor landsbyen ligger i dag) ble forelsket i Ljubica. Da kongen var dypt utilfreds med sin valgte datter, drev han sin datter og han fra Osor. De bosatte sig på en ås som ble oppkalt etter henne - Ljubenica. Senere, under italiensk regel ble navnet endret til Lubenice.

Lubenice på øya Cres er et ideelt reisemål for alle besøkende uansett alder. Hvis du velger å besøke den vakre øya Cres og den magiske Lubenice, kan du finne overnatting i leiligheter, rom eller feriehus i byen Cres.

Lubenice - øy Cres, Kroatia
Lubenice - øy Cres, Kroatia
Lubenice - øy Cres, Kroatia

Kvarner-regionen - Klima og værvarsel

Kvarner-regionen Værmelding

Kvarner og Gorski kotar er et unikt område i Kroatia, hvor i et lite geografisk område blandes flere forskjellige klima. Kvarner, dvs. kysten og Kvarner øyene har et typisk middelhavsklima med tørre, solrike og varme somre, milde og regnfulle vintre. Spesielt mildt klima er på Kvarner øyene som Lošinj, som på grunn av sitt gunstige klima og overflod av duftende middelhavsplanter har utviklet helseturisme.

I Gorski kotar råder det moderate kontinentalklima i lavere områder, og over 1200 meter over havet dominerer den snødekte skogen og fjellklimaet. Dette klimaet er preget av korte og friske somre, og lange og harde vintre med mye snø. På grunn av nærhet til Adriaterhavet og de høye fjellene, er denne delen av Kroatia også preget av mye nedbør, spesielt snø. Om sommeren er dette et veldig populært reisemål for mange turister på jakt etter forfriskninger, som tilbys av høye fjell og tette barskoger. Det er ofte tilfelle at gjestene tilbringer ferie i Fužine, Delnice eller Lokve, og i løpet av dagen kommer de ned på strendene i Crikvenica eller Novi Vinodolski, som er et unikt tilfelle på Adriaterhavet. Det er en betydelig innflytelse av vind, spesielt jugo, bura og maestral, som er mest betydningsfulle ikke bare i denne regionen, men også i hele Adriaterhavet.

Nedenfor er den gjennomsnittlige maksimale og minimale daglige lufttemperaturen og sjøtemperaturen i Rijeka, som best reflekterer det hyggelige middelhavsklimaet.

Gjennomsnittlig lufttemperatur - Kvarner-regionen
Gjennomsnittlig sjøtemperatur - Kvarner-regionen
Sist lagt til overnatting i regionen Kvarner-regionen
Leiligheter Vitković

fra 38 €

Leilighet Dolly

fra 60 €

Leiligheter ANDRES

fra 85 €

Leilighet Laura G

fra 91 €