Leiligheter og privat innkvartering Istria

Istria! Den fantastiske og største halvøya i Adriaterhavet setter sitt navn til den gamle Histri-stammen, som var sjalu bevoktet sitt hjemland som de gamle romerne etter dem. Når du besøker denne fantastiske kroatiske regionen vil du vite bedre hvorfor. Selv om Histri, de første kjente innbyggerne og forestillingen om historie, ikke deler felles opprinnelse, er det en dypere forbindelse. Gjennom historien bodde...

Anbefalte leiligheter og privat innkvartering i - Istria

Leiligheter House Peti

Pula

fra 60 €

Leiligheter Berat

Peroj

fra 70 €

Feriehus Villa Bianca

Valbandon

ved forespørsel

Feriehus Flower

Pula

fra 67 €

Feriehus Villa Eni

Poreč

fra 375 €

Leiligheter Laura

Rabac

fra 58 €

4 anmeldelser - 5/5
Feriehus Martincic Residence

Marčana

fra 356 €

2 anmeldelser - 5/5
Leiligheter Dragica

Poreč

fra 45 €

Leiligheter Ruža Poreč

Poreč

ved forespørsel

Leiligheter Vetrnica

Novigrad

ved forespørsel

Leiligheter Nataly

Valbandon

fra 50 €

Feriehus Villa Camelie

Barban

ved forespørsel

First minute tilbud
1 anmeldelser - 5/5
Leiligheter Ljubica & Branko

Medulin

fra 65 €

Feriehus Šterna

Pazin

fra 95 €

Feriehus Villa Ivana

Medulin

fra 250 €

1 anmeldelser - 4.0/5
Leiligheter Mare

Fažana

fra 70 €

Feriehus Villa Antishova

Kršan

fra 144 €

Leiligheter Tamaris Garden

Novigrad

fra 53 €

Feriehus Residence Tomani

Bale

ved forespørsel

Leilighet Nola

Poreč

fra 95 €

1 anmeldelser - 5/5
Leiligheter Meerblick

Rovinj

ved forespørsel

Istria (496) - søk etter privat innkvartering etter steder

Turist guide Istria

Istria - Våpenskjold

Istria! Den fantastiske og største halvøya i Adriaterhavet setter sitt navn til den gamle Histri-stammen, som var sjalu bevoktet sitt hjemland som de gamle romerne etter dem. Når du besøker denne fantastiske kroatiske regionen vil du vite bedre hvorfor.

Selv om Histri, de første kjente innbyggerne og forestillingen om historie, ikke deler felles opprinnelse, er det en dypere forbindelse. Gjennom historien bodde her forskjellige kulturer og nasjoner; Histri, Romerne, Lombards, Franks, Venetians, Austrians og til slutt kroatere. Denne regionen endret ofte eiere, men fremfor alt var de grenseløst knyttet til landet der de bodde, for sitt rike land, lange kyster, veldig hyggelig klima, mat, vin og uimotståelig sjarm. Men Istrien er ikke bare et geografisk begrep, det er først og fremst de som bor i det - Istrijani! Det er nettopp den turbulente historien og blandingen av forskjellige mennesker og kulturer som bor i det som skapte en spesiell region i Istrien i Kroatia. Istrien er en av de mest utviklede deler av Kroatia, og er absolutt den mest tolerante delen av det. Her bor nå kroater, italienere og slovenere, og hvis du besøker byer og landsbyer, vil du legge merke til at navnene deres er skrevet både på kroatisk og italiensk, og noen steder selv på rumensk språk!

Ligger på den nordlige enden av Adriaterhavet, en region som var på krysset mellom Kroatia, Italia og Slovenia, hadde interessant historie. Klimaet er en blanding av Middelhavet og kontinentalt klima, akkurat som Istrien i seg selv er en blanding av Middelhavet og Sentral-Europa. Istrien har historisk forandret mange eiere, men alle var like klar over skjønnheten i fjellene Učka og Ćićarija, dens kyster og byer Pula, Porec, Rovinj, Umag og det fortryllende interiøret som er best karakterisert ved byen Motovun, som Fra sin bakke holder sin unike omgivelser sjalu.

Det er nettopp mangfoldet av geografiske egenskaper, menneskene som bor i det og deres språk, noe som gjør Istrien spesiell, tolerant og så interessant. Dens turisttradisjon, med en blanding av strandleiligheter og billig overnatting, gjør det så tilgjengelig og tilgjengelig!

En av de tingene som ikke bør gå glipp av i Istrien er det gastronomiske og etologiske tilbudet. Blant de mange utmerkede restaurantene er den eneste i Kroatia som har blitt tildelt Michelin-stjernen. Egenheten av sin gastronomi er absolutt istriske trffel som gir en unik smak til alle retter. Under og etter måltidet ville det være synd å ikke prøve Istrian teran eller Malvazija vin og fra balkongen av leiligheten for å observere de uimotståelige istriske horisonter.

Fantastiske fritidsboliger med svømmebassenger er en del av det store tilbudet om privat innkvartering i det indre av Istria. Her tilbys attraktive rom som leies på kystbyene, hvorfra det istriske eventyret kan begynne. Direkte kontakt med eiere av privat innkvartering for billigere, morsommere og mer menneskelige ferier er en annen spesiell egenskap i Istrien og kroatisk turisme. Vi vil hjelpe deg med å etablere denne direkte kontakten, uansett om du er på utkikk etter en billig innkvartering eller et luksuriøst feriehus. Bare viktig er at du leter etter ferie i Istria, og det er vår jobb å hjelpe deg med å finne ideell privat innkvartering.

Istria - Naturlige, kulturelle og turistattraksjoner

Amfiteater i Pula

Amfiteateret i Pula er det største og mest bevarte monumentet til antikke arkitektur i Kroatia og det sjette største romerske amfiteateret i verden. Selv om det er en ubestridelig kroatisk kulturarv, er amfiteateret fortsatt ikke på UNESCOs verdensarvsliste.

Det ble bygget i faser i 1. århundre f.Kr. Før det eksisterende amfiteateret ble det på samme sted bygget en lignende, men mindre trebygning. Amfiteateret ble ytterligere utvidet i andre halvdel av 1. århundre under regelen av Flavius-dynastiet. I løpet av den perioden ble treet erstattet av stein, og dette utseendet har blitt bevart til i dag. Veggen med store halvcirkelformede åpninger ble bygget av kalkstein fra Kroatia. Selv om det ikke finnes noen nøyaktige data om tid og varighet av amfiteaterkonstruksjonen, er estimeringen at den ble bygget omtrent på samme tid som Colosseum i Roma.

Pula amfiteater er 132 meter lang, 105 meter bred og 32 meter høy. Amfiteaterets sentrum er en arena av en størrelse på 68 x 42 meter som var en meter unna auditoriet. Amfiteaterets kapasitet var rundt 23 000 tilskuere, og under kamper av gladiatorer og dyr ble auditoriet dekket av en klut.

I dag er Amfiteater den største turistattraksjonen til byen Pula og Istria, og har ca 300 000 besøkende per år. I tillegg har det siden 1954 blitt et sentralt sted for Pula Film Festival og en sentral scene for mange innenlandske og utenlandske musikere, blant annet Lucian Pavarotti, Andree Bocelli, Jose Carreras, Jamiroquai, Anastacia, Eros Ramazzotti, Elton John, Sting, Michael Bolton og andre .

Ved å installere verdens lengste slips (808 meter lang og 800 kg tungvekt), kom Amfiteateret inn i Guinness Book of Records i 2003.

Billettprisen for voksne utgjør HRK 50 (ca. EUR 7) mens studenter og funksjonshemmede har rabatt.

Hvis du velger å besøke byen Pula og Istria, anbefaler vi deg å finne rimelig privat innkvartering i Pula og omgivelsene.

Amfiteater i Pula, Kroatia
Amfiteater i Pula, Kroatia
Amfiteater i Pula, Kroatia
cape Kamenjak

Cape Kamenjak ligger i den sørlige delen av Istria i Medulin-skjærgården, kun ti kilometer fra Pula. Kamenjak er en liten halvøy med mikroklima som avviker fra de omkringliggende områdene. Middelhavsklimaet på halvøya er varmere enn i andre deler av Istria. Hovedårsaken til dette er at de tre sidene av Kamenjak er omgitt av havet og Kamenjak er ganske lavt, slik at skyene ikke ligger over det. Området Donji Kamenjak og Medulin-skjærgården har blitt beskyttet siden 1996 i kategorien Vesentlig landskap. Kamenjak forvaltes av Public Institution Kamenjak.

Kamenjak-halvøya er 3,4 km lang og 0,5 til 1,6 km bred og dekker et areal på ca 400 ha. Kamenjak er et hjem for en rekke arter av flora og fauna. Selv om det er omgitt av mange hvite bergarter, er det ekstremt grønt. Halvøya er et hjem på om seksti forskjellige typer urter, inkludert den viktigste endemiske istriske kuhuden.

Kamenjak er omgitt av elleve øyer, hvorav bare øya Porer er bebodd av et fyrtårn. Dette østro-ungarske fyret ble bygget i begynnelsen av 1800-tallet og representerer i dag et av symbolene på Medulin-skjærgården. I tillegg ble det funnet spor av dinosaur på øya Fenoliga som ligger på den sørlige kanten av halvøya.

Kamenjak tilbyr mange muligheter for den ideelle ferien. Du kan svømme i det krystallklare havet i en av bukter (Kamenjak har mer enn 30 bukter). De mest populære buktene er Velika og Mala Kolumbarica og Portić bukten (i stor grad besøkt av yachtsmen). I bukten Mala Kolumbarica finner du også Safari bar, en bar som er fullt integrert med den omkringliggende naturen og hvor du kan ha en forfriskende drink eller mat.

Et bevis på renslighet av havet som omgir halvøya Kamenjak er Middelhavet munk sel. I løpet av de siste par årene er Middelhavet munk selene sett rundt Kamenjak. Monk selene er kjent som dyr som bare lever i deler av havet der vannet er rent og uforurenset.

Turen rundt halvøya er gratis, mens i sesongen besøk av en bil er belastet. Siden veiene er dårlige, er vår anbefaling å utforske halvøya på sykkel.

Hvis du velger å besøke dette magiske stedet, kan du finne rimelig overnatting i leiligheten eller feriehuset i nærliggende Pula.

cape Kamenjak, Kroatia
cape Kamenjak, Kroatia
cape Kamenjak, Kroatia
Lim-bukten

Lim-bukten (også kjent som Lim-kanal) ligger på halvøya mellom Vrsar og Rovinj, og er en av de vakreste naturlige skjønnhetene i Istria. Det ble opprettet som den oversvømmede elvemunnen av elven Pazinčica. I bukta løper Pazinčica-elven inn i Adriaterhavet.

Limbukten er elvemunning over 10 kilometer lang. Canyon stiger opptil 30 meter nær sjøen og er opptil 60 meter bred. Sidene når sine maksimale høyder på 100 meter på noen steder. Bukta er en del av Limska Draga - den er ca 35 kilometer lang og når Pazin i den sentrale delen av Istria.

Vannet i Limbukten har en spesiell funksjon på grunn av ferskvanns ferskvann. Dette gjør vann ideelt til oppdrett av fisk og skjell som for eksempel blåskjell, østers og ulike fisk. Hvis du vil smake på friske skjell eller fisk fra Limbukten, kan du nyte sjømat i en av restaurantene ved bredden av bukta. Naturlig skjønnhet og utmerket gastronomisk tilbud er hovedgrunnene til mange turisters besøk. I tillegg, på de bratte klippene, kan adrenalin-elskere nyte sportsklatring. Området i bukta er også rik på flora, noe som gjør det til et naturlig habitat for et stort antall dyreliv som vill griser, rådyr, rev, geiter, ugler, ørner og annet dyreliv.

Nær bukta er Romuald-hulen der religiøse seremonier ble holdt i løpet av det 11. århundre. Grotten har nylig vært åpen for publikum, og det er mulig å arrangere en guidet tur.

Bortsett fra sin ekstraordinære naturlige skjønnhet, er Lim-bukta også kjent for å være en filmplassering for flere filmer. De mest kjente filmene som ble filmet i bukten er en film om vikingene "The Long Ship", med Richard Widmark og Sidney Poitier, og filmen "The Vikings", med Kirk Douglas og Tony Curtis.

Lim-bukta er et ideelt reisemål for familier med barn på grunn av tilgjengelighet og en rekke attraksjoner for barn. Men det tilbyr også mange muligheter for fotturer, terrengsykling og alpinisme. Hvis du velger å besøke denne naturlige perlen, kan du finne rimelig overnatting i en leilighet eller et feriehus i nærliggende Rovinj eller Vrsar.

Lim-bukten, Kroatia
Lim-bukten, Kroatia
Lim-bukten, Kroatia
Motovun skog

Motovun-skogen (før Markusskogen) er den største bevarte nederlandske middelhavsskogen av harde, løvrike trær - pedunculate eik, smalbladet aske og elm. Skogen ligger i Istria, langs elven Mirna og sin biflodsbrononega-elv. Skoger av slike egenskaper er kjent som "longaze", og i Middelhavet er bare tre av dem bevart. I 1963 ble Motovun-skogen erklært som en spesiell reserve av skogsvegetasjon (spred på overflaten på ca 300 hektar).

I løpet av historien ble skogen utnyttet til forskjellige formål, og blant annet brukte den østro-ungarske marinen tre for å bygge skip. Dessuten ble nesten en fjerdedel av skogen kuttet ned under den franske administrasjonen. I de siste femti årene har ulike omstendigheter ført til den nåværende situasjonen og betydelige endringer i miljøet påvirket skogen negativt. På grunn av sykdom har elmt nesten forsvunnet. Byggingen av ny vei, regulering av Mirna-elva og bygging av akkumuleringssjø i dalen av Botonega-floden førte til utryddelse av eik. Derfor er alle aktiviteter i skogen i dag forbudt uten myndigheters samtykke. I dag er det i Motovun-skogen bare å samle hvite trøfler.

I tillegg til eksepsjonelle naturressurser har de siste 20 årene vært kjent for kulturelle arrangementer. Motovun Filmfestival ble arrangert for første gang i 1999 i middelalderbyen Motovun. Festivalen er dedikert til internasjonale filmer fra små og uavhengige produksjoner. I motsetning til andre filmfestivaler, er Motovun Film Festival ikke preget av rødt teppe og glamour. Filmprojeksjoner foregår under åpen himmel, og under festivalen bor byen 24 timer i døgnet. Selv om antall festivalpriser har økt, har en konkurranse aldri blitt den viktigste delen av festivalen.

Motovun-skogen byr på ulike muligheter for alle naturelskere, fra fotturer til sykling. Hvis du bestemmer deg for å besøke Motovun-skogen, kan du finne overnatting i private rom og leiligheter i nærheten Motovun, hvorfra du kan organisere utflukter og besøk til skogen.

Motovun skog, Kroatia
Motovun skog, Kroatia
Motovun skog, Kroatia
National Park Brijuni

Brijuni-øyene ligger vest for den Istria-halvøya, overfor Fažana. Øyens totale areal på 34 kvadratkilometer består av fjorten øyer, og de største kalles Veliki og Mali Brijun. I 1983 ble Brijuni erklært en nasjonalpark og ble en favoritt turist destinasjon for mange besøkende.

Den rike kulturhistorien til øyene går tilbake til det 3. årtusen f.Kr. da etnisk ukjente innbyggere bodde her. Under det store Egeerhavet i 1. årtusen f.Kr. ble øya avgjort av den Illyrian-stammen Histri, og etter dem romerne. Byzantiner regjerte på Brijuni fra 6. til 8. århundre. Gitt de mange kulturer som har bodd Brijuni i århundrer, er de stedet for mange kulturelle og historiske gjenstander. Den mest bevarte er romersk landsbygdslott med spa som går fra 1. til 2. århundre f.Kr. Andre attraksjoner inkluderer det venetianske tempelet, det bysantinske Castrum, Basilica of Saint Mary fra det 5. århundre, og kirken Saint Germain fra det 15. århundre.

Øyene er hjem til rundt 700 arter av planter og 250 fuglearter. I tillegg kan du i safari parken se elefanter, zebraer, sjiraffer og andre eksotiske dyr. Et annet høydepunkt på øya er sporene av dinosaurer funnet på fire steder på Veliki Brijuni.

Presidenten i det tidligere Jugoslavia Josip Broz Tito besøkte øya for første gang i 1947. Kort tid etter ble Brijuni-øyene hans sommerbolig hvor mange kjente gjester bodde som Queen Elizabeth II, Indira Gandhi, Sofia Loren, Elizabeth Taylor og mange andre. Brijuni forblir Titos sommerbolig til Tito døde i begynnelsen av 1980-tallet. Brijuni nasjonalpark er et bevis på at harmonien mellom menneske og natur er mulig.

Siden de er bare 10 kilometer fra Fažana, kan et besøk til nasjonalparken bli organisert som en dagstur. Inngangsavgiften avhenger av besøksperioden, og mer informasjon om priser finner du på nasjonalparkens offisielle nettside. Vi anbefaler deg å besøke Brijuni i mer enn en dag, foruten den naturlige og kulturelle arven, tilbyr denne perlen mange forskjellige aktiviteter - sykling på sykkelstier, golf, turgåing, båtturer og andre. Hvis du er på utkikk etter overnatting, er vårt råd å se etter de vennlige vertene i nærliggende Fažana, Pula og Peroj.

National Park Brijuni, Kroatia
National Park Brijuni, Kroatia
National Park Brijuni, Kroatia
Eufrasiusbasilikan

På grunn av det vakre landskapet og det rike turisttilbudet har Poreč i årevis vært en av de mest attraktive og mest besøkte byene på den Istria-halvøya. En av de mest gjenkjennelige kulturperler av det rike tilbudet er absolutt Euphrasian-basilikaen. På grunn av sin eksepsjonelle kulturelle verdi, unesco erklært sin verdens kulturarv i 1997. Den ble bygget i det sjette århundre på tidspunktet for keiser Justinian I og biskop Euphrasius I, og i dag regnes som en av de mest bevarte monumentene i tidlig bysantinsk kunst i Middelhavet.

Basilikaen ble bygget i 553 på grunnlaget for tidlig basilika og har gjennomgått en rekke endringer til dags dato. Dermed er dagens bygning den tredje kirken som er innredet i gotisk stil. Dagens form av basilikaen ble definert i 13. og 15. århundre, mens kirketårnet ble bygget på 1500-tallet.

Selv om basilikaen selv var berørt av kriger, branner og jordskjelv, er gulvmosaikkene til Kristus, martyrene og jomfru Maria på tronen fra det 5. århundre forblir bevaret til i dag og er best representasjoner av tidlig kristen maleri. Mosaikkene anses å være en av de vakreste bevarede verkene fra bysantinsk kunst. Mosaikkene dekker også indre og fasade av kirken og viser apostlene med Jesus, den euphrasiske biskopen med en modell av basilikaen, Jesus på fanget av sin mor Maria, englene og hellige, inkludert Saint Mauro. For byen Poreč er Saint Mauro spesielt viktig, siden han var den første biskopen, martyr og protektor i byen Poreč og hele det istriske bispedømmet.

Basilikaen består av flere bemerkelsesverdige bygninger som, bortsett fra selve basilikaen Euphrasius, inkluderer sognekirken, sacristiet, Mauro-ordningen, Baptisteriet, klokken og biskopens palass, som er hjemmet til kunstsamlingen av Poreč- Pula bispedømmet.

En tur til basilikaen er mulig hver dag unntatt varigheten av religiøse seremonier. Inngangsbilletten for voksne er HRK 40 (rundt EUR 5), mens barn og studenter har 50% rabatt. Besøkende kan også besøke klokken med vakker utsikt over Porec og omgivelsene.

Bortsett fra basilikaen, er byen Poreč rik på kultur og underholdning. Hvis du planlegger å besøke dette magiske stedet, kan du finne rimelig overnatting i en privat leilighet eller et feriehus i byen eller i området rundt.

Eufrasiusbasilikan, Kroatia
Eufrasiusbasilikan, Kroatia
Eufrasiusbasilikan, Kroatia

Istria - Klima og værvarsel

Istria Værmelding

Istrien er preget av to typer klima. Middelhavsklimaet hersker på kystbyene og på kysten (Pula, Rovinj, Porec, Umag ..), mens det i interiøret (Pazin, Buzet, Motovun ..) er et svært moderat kontinentalt klima. Middelhavsklimaet er preget av veldig tørre og solrike somre, samt milde og regnfulle vintre. Vår og høst er også veldig hyggelig for utendørsaktiviteter og passer for alle typer aktiviteter, fra hyggelige turer og sykling gjennom vakre istriske landskap for å bade i sjøen. Interiøret i Istrien er preget av kontinentalt klima, eller litt kaldere vintre, hvor snø ikke er en sjelden forekomst i vintermånedene.

I løpet av sommeren, over Middelhavet og Istrien, dominerende er høyt trykk, med tørr luft dekker overflatelaget av sjø med forskjellig luftfuktighet og det oppstår derfor ingen nedbør. Derfor sommeren sommeren i overflod i sol og klar himmel, og skape ideelle forhold for alle besøkende som nyter ferien på mange strendene i Istria.

Under er grafikon med gjennomsnittlig maksimum og minimum daglig lufttemperatur og sjøtemperatur i Pula, som best reflekterer det hyggelige middelhavsklimaet.

Gjennomsnittlig lufttemperatur - Istria
Gjennomsnittlig sjøtemperatur - Istria
Sist lagt til overnatting i regionen Istria
Leilighet EMONIA

fra 80 €

Leiligheter Sonia

fra 55 €

Feriehus Villa Bianca

fra 240 €

Leiligheter IAN

fra 75 €