Leiligheter og privat innkvartering Šibenik - Dalmatia

Šibenik - kroatisk historie! I begynnelsen, selvfølgelig, interessant faktum fra historien. Dalmatia er full av byer med lang historie, men byen Sibenik er blant dem fremhevet av det faktum at det ikke ble grunnlagt av illytriske stammer eller romere, men av kroater etter å ha bosatt seg i disse områdene. Byen ble først nevnt i skrifter fra kroatiske kong Petar Krešimir IV på jul i 1066. I sin lange h...

Anbefalte leiligheter og privat innkvartering i - Šibenik - Dalmatia

Leiligheter Four Seasons Pirovac

Pirovac

fra 40 €

Feriehus Villa ADAMARIS

Rogoznica

fra 240 €

Last minute tilbud
2 anmeldelser - 5/5
Leiligheter Vila Karlo

Kanica

fra 50 €

Leiligheter Pešić

Vodice

fra 35 €

Leiligheter Baković

Brodarica

fra 40 €

Last minute tilbud
1 anmeldelser - 5/5
Leiligheter Mira

Rogoznica

fra 60 €

Leiligheter Zadro

Tribunj

fra 20 €

Leiligheter Ivis

Ražanj

fra 40 €

Leiligheter Milica

Rogoznica

fra 80 €

Leiligheter Vodice Marica

Vodice

fra 35 €

Feriehus Villa Maria

Rogoznica

fra 350 €

Leiligheter Villa Punta Royal

Pirovac

fra 60 €

Leiligheter S&G Leko

Rogoznica

fra 57 €

Leiligheter Leona

Rogoznica

fra 50 €

Leiligheter Ena i Lora

Grebaštica

fra 50 €

First minute tilbud
8 anmeldelser - 5/5
Leiligheter Skorić Fanatic

Primošten

ved forespørsel

Leiligheter Dimač

Srima

fra 45 €

Leilighet Sovlje

Tribunj

ved forespørsel

Leiligheter Bili Galeb

Murter - Tisno

ved forespørsel

Leiligheter Kapetanova kuća

Murter - Jezera

fra 75 €

Leilighet Hortensia

Šibenik

fra 80 €

Leiligheter Villa Stella

Rogoznica

fra 80 €

3 anmeldelser - 4.7/5
Leiligheter Villa Maria

Primošten

fra 45 €

Leiligheter Mlinar

Grebaštica

fra 60 €

1 anmeldelser - 5/5
Leilighet Charming apartment Tribunj

Tribunj

ved forespørsel

Leiligheter Hiža&Vila

Murter - Betina

fra 70 €

1 anmeldelser - 5/5
Leiligheter Braco

Rogoznica

fra 50 €

Leiligheter Leyla

Vodice

fra 55 €

Last minute tilbud
2 anmeldelser - 5/5
Leilighet Jadrija I

Jadrija

fra 70 €

Leiligheter Villa Tanja

Vodice

fra 35 €

Robinson turisme Neda

Kornati

fra 140 €

Šibenik - Dalmatia (540) - søk etter privat innkvartering etter steder

Turist guide Šibenik - Dalmatia

Šibenik - Dalmatia - Våpenskjold

Šibenik - kroatisk historie! I begynnelsen, selvfølgelig, interessant faktum fra historien. Dalmatia er full av byer med lang historie, men byen Sibenik er blant dem fremhevet av det faktum at det ikke ble grunnlagt av illytriske stammer eller romere, men av kroater etter å ha bosatt seg i disse områdene. Byen ble først nevnt i skrifter fra kroatiske kong Petar Krešimir IV på jul i 1066. I sin lange historie har Šibenik forandret sine herrer fra ungarske konger til Venezia, Østerrike og den italienske okkupasjonen under andre verdenskrig. Et mer interessant faktum er at byen Sibenik fra desember 1944 til mai 1945 var de facto hovedstaden i Kroatia, fordi det var setet til Zavnoh (Titos partisaner).

Det er mange grunner til å besøke Šibenik. Sjarmen av gamle steingater fylt med restauranter, kafeer og nattklubber vil gjøre oppholdet ditt interessant i denne vakre byen. Det er mange severdigheter verdt å besøke, spesielt Šibenik katedral, festninger; Šubićevac, Mihovil, Ivan og Nikola og den uunnværlige omvisningen på den spektakulære Sibenik-kanalen. Sibenik-katedralen i St. James er den viktigste arkitektoniske bygningen fra 15. og 16. århundre på kroatisk jord. Byggingen startet i 1431. Byggingen varet til 1536. På grunn av sine fremragende verdier ble katedralen inkludert i UNESCOs verdensarvliste i 2000. St. Mihovil festning fungerte som hovedpunktet i byens forsvarssystem og ble bygd i ulike stadier fra 13. til slutten av 1500-tallet, og i dag er det blitt restaurert og tilpasset utendørsteateret og representerer den obligatoriske stasjonen for hver turisttur. Festninger av St. Nikola og St. Ivan ble bygget i det 16. og 17. århundre, og festningen Barone er en spesiell Sibenik-historie fordi den ble bygget av Šibenik-borgere på bare to måneder før invasjonen av den osmanske hæren. I dagens Barone-festning har du muligheten til å oppleve beleiringen gjennom teknologien av utvidet virkelighet, så denne festningen er en uunngåelig del av sightseeing i Sibeniks severdigheter. For å kunne besøke alle disse fantastiske stedene, er det viktig å finne komfortabel og rimelig innkvartering. Overnattingstilbudet er variert, fra strandleiligheter og fritidsboliger til gamlebyrom. Alt dette er mulig gjennom direkte kontakt med eierne av innkvarteringen uten dyre byrå avgifter!

Men i denne sentrale delen av Dalmatia, bortsett fra Šibenik, er det mange andre interessante steder å besøke. I samme fylke er det vakkert turistby Vodice, der CMC-festivalen tiltrekker seg de mest populære navnene på den kroatiske estradeen om sommeren, og er også hjemsted for den berømte nattklubben Hacienda. Det er også en pitoresque by Primošten bygd på en liten øy forbundet med fastlandet, med sin vakre bystrand og den nybygde statuen av Vår Frue av Loreto på utsiktspunktet over havet, som du må besøke. I nærheten av Primošten er det en annen turistperle Rogoznica, som også kalles hjertet av Dalmatia. I innlandet av Šibenik ligger den velkjente Krka nasjonalparken og de frodige fossefallene, og den gamle kongelige byen Knin, som gjennom historien var hovedstaden til de kroatiske kongene. På bakken over er det monumentalt fort med et stort kroatisk flagg. Fra øya Murter kan du besøke Kornati nasjonalpark, den tetteste øyegruppen på Middelhavet. Som overalt i Dalmatia, vil turisttilbudet ikke være komplett uten den kulinariske delen, og det er veldig imponerende. Rik historie har gitt sitt preg på det tradisjonelle Šibenik-kjøkkenet, som var under påvirkning av Venezia, Østerrike-Ungarn, Ungarn og Tyrkia. I dag er det forenet med tradisjonelle Šibenik-retter. Fra rettene du må prøve, vil vi nevne asparges og snegler, luganig, små aromatiske pølser laget av en blanding av svinekjøtt, lam, Drniš prosciutto og selvfølgelig den berømte dalmatiske pašticada.

Så tross alt er det tid for et eventyr som heter Dalmatia og Sibenik. Takket være de mange leilighetene på kysten, rom og feriehus, og spesielt via direkte kontakt med eierne av boligen, er det aldri mer praktisk og mer tilgjengelig! Vi ønsker deg hyggelig opphold i Šibenik-regionen og Dalmatia!

Šibenik - Dalmatia - Naturlige, kulturelle og turistattraksjoner

St. Jacobs katedral - Sibenik

Katedralen i St. James i Šibenik er en av perler av kroatisk kulturarv. Bygget i løpet av hundre år på begynnelsen av det 15. til det 16. århundre var det det viktigste byggeprosjektet i den perioden i hele Kroatia. Sibenik katedral ble bygget som en tre-nave basilika måle 38 x 14 m og med høyeste høyde på 38 m på toppen av en stein kuppel.

Byggingen av den første katedralen i Sibenik var det århundrer lange ønske sine innbyggere skulle skille Sibenik fra Trogir-bispedømmet og bygge katedralen denne vakre byen fortjener. De mest berømte kroatiske og venetianske gotiske og renessansebyggere som Juraj Dalmatinac jobbet på byggingen av katedralen, og den ble bygget i tre faser. Konstruksjonen startet i den venetianske gotiske stilen, og ble fullført i stilen til den toskanske renessansen, avhengig av hvordan hovedbyggerne endret seg. Det ble bygget på sørsiden av hovedtorget i Sibenik, over gaten fra rådhuset, på stedet til den tidligere kirken St. James.

Det mest interessante faktum er at hele katedralen ble bygget utelukkende av stein uten bruk av bindemørtel og trekonstruktive elementer, noe som er unikt i Europa. Det er også rikelig med mange steinskulpturer, ornamenter, dekorert hvelv, steindetaljer (kjerubber, engler, hellige ...). På grunn av sin unike karakter ble katedralen i St. James tatt med på UNESCOs verdensarvliste i 2000. Som en av de største attraksjonene i Sibenik, katedralen med renessansens rådhus og den omkringliggende kirken, de smale steinene, slottet og prinsens palass, er hovedgrunnen til det stadig økende besøket av turister til denne interessante dalmatiske byen.

Om vinteren er katedralen åpen for besøkende hver dag fra kl. 08.30 til 12.00 og fra kl. 16.00 til 20.00, og i sommersesongen er det åpent for besøkende hele dagen fra kl. 08.30 til 20.00. 00. Det er beskyttet kulturminnesmerke, så inngangen er belastet og billettprisen er symbolsk 15,00 kuna (2 euro). Hvis du vil delta på en seremoni, blir massen holdt hver dag klokka 09:30, 11:00 og 18:00. Du kan finne overnatting i Sibenik i en attraktiv gammel by i gamle steinhus i private leiligheter og rom hvor du kan oppleve den unike atmosfæren og ånden i noen gamle tider. Hvis du tilbringer sommeren et sted i nærheten av Sibenik, kom og besøk denne vakre middelalderlige kroatiske byen, dens befesteringer, gamle steinegater og selvfølgelig den uunngåelige katedralen i St. James, et unikt monument av europeisk sakral arkitektur.

St. Jacobs katedral - Sibenik, Kroatia
St. Jacobs katedral - Sibenik, Kroatia
St. Jacobs katedral - Sibenik, Kroatia
National Park Krka

Krka National Park ligger i den sentrale delen av Dalmatia i Sibenik-Knin fylke og langs Kornati nasjonalpark er den mest betydningsfulle og vakreste naturlige perlen i denne delen av Dalmatia. Nasjonalparken ble utrått i 1985 og var den syvende nasjonalparken i Kroatia. Den dekker 109 km2, eller den mest betydningsfulle og vakreste delen av Krka-elven på 50 km, hvor er det mange vakre fossefall, innsjøer og imponerende kløfter.

Floden Krka går ned fra fjellet Dinara nær Knin og flyter inn i Adriaterhavet i nærheten av Sibenik. Krka er et naturlig karst fenomen, da det bygger 7 sedimentære barrierer, fossefall, hvorfra Skradinski buk er absolutt den mest imponerende og mest berømte. 400 meter bred, og nesten 50 meter høy, er den største kaskaden og største sirkelbarrieren i Europa. Disse imponerende fossefallene er hovedgrunnen til å bevare denne karst-skjønnheten. Den beste tiden å besøke parken er om våren og sommeren. Om våren er Krka og fossefall florerer i vann og viser sin fulle prakt, fordi snø smelter fra fjellet Dinara. Om sommeren er det mulig å svømme under Skradinski buk eller på Visovac-innsjøen, men på grunn av turistsesongen og nærhet til Sibenik, Vodice, Primošten og Rogoznica er hele parken full av turister.

Det er flere innganger til parken, og en av de mest attraktive er absolutt fra Skradin, en liten pittoresk by der elven Krka strømmer inn i Prokljansko jezero (oversvømmet del av Krka ved Adriaterhavet). Fra Skradin går båter regelmessig gjennom den vakre canyonen, opp til inngangen til nasjonalparken ved foten av fossen Skradinski Buk. Foruten Skradin er noen av de attraktive stedene som er verdt å besøke: Visovac innsjø, Roški fossefall, Oziđana grotten, Krka kloster og Manojlovački fosser. En av attraksjonene i parken er også de mange steinvannsmøllene, som ikke lenger er i bruk, men har tidligere vært brukt av lokalbefolkningen til produksjon av mel. I dag kan du finne lokale spesialiteter eller forfriskninger, fordi de fleste er på restauranter eller barer.

Vi anbefaler et besøk tidlig på morgenen for å unngå sommeren folkemengder, men også fordi du trenger hele dagen for å se denne vakre naturlige wonderen i Dalmatia og nyte naturen, vannet og steinens skjønnhet. Billettpriser for National Park Krka varierer i hvilken periode du vil besøke den, med de dyreste billettene i sommermånedene (juli og august), når den besøkes av de fleste turister. Hvis du velger å tilbringe en ferie i den sentrale delen av Dalmatia, ikke langt fra Šibenik, kan du finne billig privat innkvartering og leiligheter. Vi anbefaler absolutt en dags utflukt og avslapning i dette naturlige paradiset i Dalmatia!

National Park Krka, Kroatia
National Park Krka, Kroatia
National Park Krka, Kroatia
Vår Frue av Loreto - Primošten

Vår Frue av Loreto er skytshelgen til byen Primošten, en av de mest kjente turistområdene i Dalmatia, og en av de mest pittoreske småplassene på Adriaterhavet. I mai 2017 åpnet en 17 meter høy statue av Vår Frue av Loreto på toppen av en 170 meter høy bakke Gaj (Kremik), hvor hun ser og beskytter Primošten. I tillegg til statuen er her et vakkert synspunkt og perfekt utsikt på et av de mest pittoreske stedene i Dalmatia - Primošten. Under godt vær herfra kan du tydelig se byen Šibenik, Rogoznica, Kornati øyene, hele Sibenik skjærgård og den åpne Adriaterhavet.

Det er mulig å nå utsiktspunkt med bil, men også til fots, og den beste tiden å besøke dette vakre stedet er sent på ettermiddagen før solnedgangen når du tydeligvis kan se øyene Hvar, Vis og fjerne Jabuka. Alle gjester og besøkende vil glede seg over den uforglemmelige solnedgangen, i tillegg til den vakre statuen av Vår Frue av Loreto, innredet i en mosaikk av gull, sølv og malt glass.

Historien om Vår Frue av Loreto dateres tilbake til 1835, da en av Primoštens innbyggere, Marko Prgin, som så i søvnen Lady of Our Lady's image og hørte meldingen om at han ville komme seg tilbake fra alvorlig sykdom hvis han tok hennes bilde fra Loreto i Italia. Denne drømmen var så ekte og imponert ham så mye at han ikke hadde fred før han lånte armbåndet, samlet folk og ledet til den italienske kysten av Adriaterhavet - Loreto. Der fant han et bilde i Jomfru Maria med et lite barn Jesus i armene hennes. Marko Prgin tok bildet i en trebryst og transporterte den med båt til Primošten. Under epidemien av kolera i 1800-tallet i Primošten organisert pastor Mate Livić en prosesjon rundt landsbyen med Vår Frues bilde 10. mai, og dermed gjorde løftet om Vår Frue av Loreto, og den utbredte kolera sykdommen ble vellykket undertrykt.

Feiringen 10. mai feires hvert år som dagen til Primosten, og en spesiell feiring er organisert. Vi inviterer alle besøkende og turister til å besøke dette unike utsiktspunktet i Dalmatia og statuen av Vår Frue av Loreto og nyte utsikten, stillheten og den naturlige skjønnheten i Primošten og Dalmatia-regionen i Kroatia. Hvis du ønsker å bo og tilbringe flotte helligdager her, tilbyr Primošten stort utvalg av leiligheter, rom og fritidsboliger i rimelig privat innkvartering.

Vår Frue av Loreto - Primošten, Kroatia
Vår Frue av Loreto - Primošten, Kroatia
Vår Frue av Loreto - Primošten, Kroatia
Faust Vrancic minnesmerke

Faust Vrančić minnesenter ligger i Prvic Luka på den vakre lille øya Prvic. Prvić er en liten øy i Sibenik-skjærgården, omtrent en kilometer fra fastlandet, nær Vodice. Det er ingen bil på øya, og fastlandsforbindelsen opprettholdes av en skip som reiser flere ganger om dagen på ruten Sibenik - Prvic - Vodice. Øya er preget av fred, stillhet, vakker natur, mange stein og stein strender og krystallklart hav.

Minnesmerke ble bygget i 2012 til ære for Faust Vrancic, den mest berømte medlemmet av den Šibenik adelige familien som ble født i Prvić. Faust Vrancic var en berømt kroatisk polyhistor, oppfinner og diplomat født i 1551. Han hadde en veldig interessant livssti. Han studerte i Padua, han holdt ulike høye kontorer; av sekretær for kong Rudolf II. i Praha, biskopen av Chanada og kommandøren av byen Veszprem i Ungarn, og kongens rådgiver for Ungarn og Transylvania. Han døde i Venezia i 1617 og ble etter eget ønske begravet i kirken St. Maria of Mercy i Prvic Luka på øya Prvic.

På øya Prvic eide den edle familien Vrancic, som opprinnelig var fra Sibenik, en sommerbolig hvor Faust tilbrakte sin barndom. Med denne spesielle øya ble han sterkt forbundet gjennom hele livet. Han skrev ordboken av de fem mest prestisjefylte europeiske språkene, latin, italiensk, tysk, kroatisk og ungarsk, som var den første flerspråklige ordboken i Europa. Machinae novae - nye maskiner er trolig den mest berømte delen av sitt arbeid. I denne samlingen av maskiner og tekniske konstruksjoner er det første trykte fallskjermdesignet, tidsmålerutstyr med vann og brann, ulike typer møller og broer, livbelt, taubane og mange andre. Et interessant liv, en rik kreativ opus, en samling av modeller av sin oppfinnelse, og hans mest signifikante skriftlige verk, alt dette kan du se om du besøker dette minnesmerket.

Besøkende har lydguider tilgjengelig på fem språk (kroatisk, engelsk, tysk, italiensk og fransk), og de yngste besøkende kan prøve utdanningsspillene. På gulvet er det en restaurant hvor du kan slappe av med vakker utsikt over Prvic-bukten, Fausts oppfinnelser i naturlig størrelse og middelhavs urter. Vi inviterer alle besøkende fra Sibenik-regionen til å besøke denne vakre lille øya og minnesenteret, og finne ut hvorfor Faust Vrančić var ​​så knyttet til denne lille øya som er virkelig middelhavsparadis. Hvis du ønsker å bli her, på Prvić er det mange private innkvartering og leiligheter som tilbys av innbyggerne i Prvić Luka og Šepurine.

Faust Vrancic minnesmerke, Kroatia
Faust Vrancic minnesmerke, Kroatia
Faust Vrancic minnesmerke, Kroatia
National Park Kornati

Kornati øyene er den tetteste skjærgården til Middelhavet, og ikke så mange øyer i verden ligger i et lite område. Nærmere bestemt er rundt 140 øyer spredt på en overflate på 320 km2. Kornati ligger i sentrale Dalmatia, vest for Sibenik, i Sibenik-Knin fylke, og nasjonalparken ble proklamert i 1980, først og fremst for beskyttelse av det marine økosystemet.

Av det totale arealet av parken tar kun 1/4 opp på landet eller øyene, mens den gjenværende delen gjør et rikt marine økosystem. Den største øya i skjærgården er Kornat, med en overflate på 32,44 km2 som besitter to tredjedeler av nasjonalparken. Kornati-øygruppenes særpreg er små øyer og øyer, mange bukter og strender, krystallklart hav, rik undervannsverden og høye klipper på vestsiden av ytre øyene.

Det finnes ingen faste bosetninger eller faste beboere på Kornati. Hus og flere restauranter i velbeskyttede bukter som Vrulje, Kravjačica og Lavsa brukes mest om sommeren og turistsesongen. De fleste grunneiere i Kornati er fra øya Murter og fra øya Dugi Otok. En gang tidligere levde grunneierne utelukkende fra landbruk og oppdrettsanlegg, mens beite og senere dyrkede områder skulle komme fra brennende lav vegetasjon. Resultatet av forbrenning av beite i dag er nesten månelandskapet i Kornati og noen av de større øyene, for eksempel Kurbe, Škuja, Lunge. En av de mest slående utsikten over Kornati er dens drywalls. Fordi alle de store øyene er langstrakte, er alle veggene bygget fra hav til sjø, fra den ene siden til den andre. Gipsgarden ble brukt til å holde sauene, slik at de ikke kunne passere til andre beite eller på isolerte gjerder der olivenlunder ble holdt inne i en bred gips.

Kornati-øyene besøkes hovedsakelig av organiserte turistbåter fra Murter, og prisen inkluderer inngangsbilletten til parken, besøket til parkens største attraksjoner og lunsj på en av øyene. Du kan også dykke på Kornati med profesjonelle dykkeklubber, og oppleve alle skjønnhetene i det beskyttede undervannslivet. Du kan også gå på de velholdte løyper som en gang brukte Kornati's storfeoppdrettere eller nyte fiskespesialiteter i flere vakkert dekorerte lokale restauranter. Hvis du planlegger å tilbringe en ferie i Sentral-Dalmatia, i Sibenik-området, er Kornati et uunngåelig reisemål fordi du vil oppleve Middelhavet som det en gang var.

National Park Kornati, Kroatia
National Park Kornati, Kroatia
National Park Kornati, Kroatia
Strand Slanica - Murter

Slanica-stranden er en av de mest populære og berømte strendene på øya Murter, så vel som på hele Sibenik-rivieraen. Det ligger i byen Murter, på vestsiden av øya Murter, med vakker utsikt over det åpne hav og Kornati-øyene.

Slanica er omgitt av tett furuskog som gir skygge i varme sommerdager. Fra de mange fasilitetene som er tilgjengelige for gjester, kan vi markere vannsklier, strandvolleyball, tennis, trampoline, jetski, sanitæranlegg, dusj og flere restauranter, hvor du kan prøve noen dalmatiske spesialiteter. En del av stranden er sandaktig, delvis betong og steinete. Svømming er mulig langs hele kysten av den nærliggende Slanica leiren på naturlige bergarter. Havet er veldig rent og er grunt ca 30 meter fra kysten.

Alt dette gjør det ideelt for familier med barn, unge par og de som ser etter moro. Sport og aktive ferieelskere vil glede seg over å spille strandvolleyball, tennis og mange andre vannsport. For den yngste er det en fornøyelsespark. I høysesongene i juli og august er stranden overveldende overfylt og kanskje ikke det riktige valget for de som ønsker å tilbringe ferien i fred og ro. Hvis du kommer med bil fra nærliggende steder, nær stranden er det stor parkering. Nærliggende Slanica er det mange attraksjoner å besøke, for eksempel muligheten for organisert dykking og dagsturer til Kornati-øyene og båtutleie, noe som vil gjøre ditt opphold i Murter enda mer interessant.

Slanica er også attraktivt under turene om kvelden på grunn av den spektakulære utsikten over de innrykkede Kornati-øyene og den uforglemmelige solnedgangen. Vi anbefaler rimelig, men god kvalitet innkvartering i Murter, hvor du kan finne billige leiligheter, det beste alternativet for en bekymringsløs familieferie. Vi er sikker på at du vil tilbringe fantastiske øyeblikk med dine kjære på en av de mest attraktive strendene i Murter og Sentral-Dalmatia.

Strand Slanica - Murter, Kroatia
Strand Slanica - Murter, Kroatia
Strand Slanica - Murter, Kroatia

Šibenik - Dalmatia - Klima og værvarsel

Šibenik - Dalmatia Værmelding

Dalmatia er en historisk region i Kroatia som strekker seg fra Zadar og fjellet Velebit i nord til Dubrovnik og Konavle i den sørlige delen av Kroatia. I nesten hele Dalmatia dominerer det typiske middelhavsklimaet med tørre, solrike og varme somre, milde og regnfulle vintre. I dalmatiske hinterland (Dalmatian Zagora) dominerer middelhavsklimaet, som avviger fra det typiske middelhavsklimaet, fordi vintrene er litt kaldere og somrene er det meste litt varmere enn gjennomsnittet. Takket være de mange sol og varme dominerer her typiske eviggrønne planter; hule eik, aleppo furu, dalmatisk svart furu og fra landbruksavlinger; oliven, fiken og vingårder.

Sibenik-regionen er bestemt av faktum at nær Rogoznica ligger Rt Ploče, grensen til Nord-og Mellom-Dalmatia. Her er det ofte kollisjon mellom forskjellige luftmasser, samt de nordlige og sørlige vindene, Bora og Jugo. Denne regionen er også preget av overflod av sol, klar himmel og behagelige sjøtemperaturer. Sibenik og omegn, samt Sibenik-skjærgården, er ofte reisemål for turister som søker en hyggelig og uforglemmelig ferie i berømte turiststeder som Vodice og Primošten. Kvalitet og renhet av havet er en egenskap for hele den dalmatiske kysten, spesielt dalmatiske øyer på grunn av den relativt lave befolkningstettheten og underutviklingen av næringen. Mange dalmatiske strender er bærerne av det blå flagget - et symbol på renslighet, servicekvalitet og økologisk bevart miljø.

Nedenfor er grafikon med gjennomsnittlig maksimum og minimum daglig lufttemperatur og sjøtemperatur i Šibenik, som best reflekterer det hyggelige middelhavsklimaet.

Gjennomsnittlig lufttemperatur - Šibenik - Dalmatia
Gjennomsnittlig sjøtemperatur - Šibenik - Dalmatia
Sist lagt til overnatting i regionen Šibenik - Dalmatia
Leiligheter San Lorenzo

fra 70 €

Leiligheter Tonči

fra 88 €

Leilighet Paola

fra 70 €

Leilighet Vrulje

fra 150 €