Leiligheter og privat innkvartering Dubrovnik - Dalmatia

Dubrovnik - kroatiske republikken! Frihet og skjønnhet! Vi vil skrive om disse to begrepene som best beskriver Dubrovnik og hele området i den tidligere republikken Dubrovnik. Ordet libertas er innskrevet på Dubrovnik-flagget, og enda mer i sjelene i Dubrovnik-beboere. Den vakre bymurene, Elaphite øyene, øya Korčula og Mljet og halvøya Pelješac er noe du må se og oppleve for deg selv! Historie...

Anbefalte leiligheter og privat innkvartering i - Dubrovnik - Dalmatia

Leiligheter Nikola

Dubrovnik

fra 65 €

Leiligheter Orsula - Pelješac

Kućište

fra 45 €

Leiligheter Pretner

Orebić

fra 40 €

Leiligheter Villa Avantgarde

Župa Dubrovačka

fra 50 €

Leiligheter Zona

Orebić

fra 20 €

Leiligheter Vista

Cavtat

ved forespørsel

Feriehus Villa Dom

Brijesta

ved forespørsel

Leiligheter Villa Delta

Blace

fra 35 €

Feriehus Ivona

Slano

fra 250 €

Leiligheter Luka

Korčula - Prižba

ved forespørsel

Leiligheter Marghareta

Dubrovnik

fra 100 €

Leiligheter Sveti Anton

Orebić

fra 30 €

Leilighet Live a dream

Korčula - Blato

fra 80 €

Dubrovnik - Dalmatia (177) - søk etter privat innkvartering etter steder

Turist guide Dubrovnik - Dalmatia

Dubrovnik - Dalmatia - Våpenskjold

Dubrovnik - kroatiske republikken! Frihet og skjønnhet! Vi vil skrive om disse to begrepene som best beskriver Dubrovnik og hele området i den tidligere republikken Dubrovnik. Ordet libertas er innskrevet på Dubrovnik-flagget, og enda mer i sjelene i Dubrovnik-beboere. Den vakre bymurene, Elaphite øyene, øya Korčula og Mljet og halvøya Pelješac er noe du må se og oppleve for deg selv!

Historien om Dubrovnik begynte i det 7. århundre da latiner flyktet fra Epidaurum og invasjon av Avar og Slaver. De grunnla byen Ragusa, dagens Dubrovnik. På den sørlige bakken av Srđ begynte slaverne å bygge deres bosetning, som ble kalt Dubrava oppkalt etter eikeskog. Senere da latiner og slaver sluttet seg til og blandet seg, ble det navnet på byen. I de første århundrene var Dubrovnik under bysantinsk styre. Etter bysantinsk regel faller det under regelen av Venezia. Etter 1358 var det under det ungarske rikes regjering. Men fra 1380 til 1806 var Dubrovnik en virkelig uavhengig republikk. Dubrovnik utviklet komplekse maritime handel i Middelhavet og verden. Det ble en aristokratisk republikk og spredte sitt territorium og bygde i dag berømte vegger og flåten. I det 16. århundre var det en av verdens største handelsflåter! I dag er Dubrovnik et verdensberømt turistmål der spektakulære vegger, steinbelagte gater, spesielt Stradun, prinsens palass og mange flere bare må besøkes minst en gang i livet. Tilbudet på overnatting er bredt, fra rom til mange luksuriøse hoteller, leiligheter på kysten og fritidsboliger til billigere privat innkvartering. Den beste måten å finne overnatting på er å etablere direkte kontakt med innkvarteringseierne uten å betale høye byråavgifter.

Elaphite-øyene, oppkalt etter det greske ordet elafos (hjort), ligger foran Dubrovnik-kysten og består av Šipan, Koločep, Lopud og flere mindre øyer. De er godt forbundet med ferge og båtlinjer til Dubrovnik. Du vil bli fortryllet av vakre sandstrender og en rekke gamle kirker og sommerhus. Som interessant faktum bør det nevnes at det ikke er noen biler på Koločep og Lopud som gjør dem perfekte for en ferie borte fra det travle moderne livet.

Korcula er en øy bebodd siden forhistoriske tider og senere fra Hellas da den ble kalt KorkyraMelain, det vil si fra romerne KorkyraNigra og med samme betydning - Black Korcula. Korčula skylder sitt navn til mørke og godt bevarte skoger som sikkert vil fascinere deg. Foran kysten av byen Korčula var det berømte slaget i 1298, mellom venetianerne og Genova. Det anses at den legendariske explorer Marko Polo ble født på Korcula. I dag er Korcula en øy med mer enn 16.000 innbyggere, og større byer er byen Korcula, Blato i interiøret og Vela Luka. Øya ubeskrivelig sjarm er full av rimelige leiligheter på kysten, feriehjem samt rom til leie. Du har mulighet til å bestille din ideelle innkvartering i direkte kontakt med eierne av boligen. Halvøya Pelješac er en av de vakreste halvøyene i Kroatia med mange strender og kvalitetsviner. Her ligger byen Ston, som har en av de lengste veggene i Europa og Orebić, populært turistmål. I Dubrovnik-regionen ligger Neretva delta, som er veldig interessant sted på grunn av dyreliv, mange fuglearter og lange sandstrender.

Og til slutt Mljet, øen furuskog, innsjøer blandet med søt og saltvann, benediktinske klostre og legender. Øya ble besøkt av Odysseus og St. Paul ifølge legenden og er sikkert stedet du må se og oppleve. Mljet anses å være den mest pittoreske kroatiske øya, så vestlige delen er beskyttet som den første nasjonalparken i Middelhavet. Mljet er godt forbundet med ferge til fastlandet, og på øya er det mange private taxi båter, så unnskyldningen for å ikke besøke denne magiske øya eksisterer bare ikke! Vi ønsker deg hjertelig velkommen til Dubrovnik og dens omgivelser, og vi håper du vil tilbringe en uforglemmelig ferie i den sørlige delen av Kroatia og Dalmatia!

Dubrovnik - Dalmatia - Naturlige, kulturelle og turistattraksjoner

Dubrovnik bymurer

Dubrovnik bymurer er en av de største og mest berømte attraksjonene ikke bare i Dubrovnik, men også i hele Kroatia. Denne komplekse forsvarsstrukturen, blant de største og mest bevarte i Europa, beskyttet friheten og sikkerheten til Republikken Dubrovnik, som blomstret i fred og velstand takket være sin utviklede handel gjennom nesten fem århundrer. Dagens bymurer er bygget hovedsakelig i det 12. og 17. århundre, og har lenge vært en stolthet for Dubrovnik, siden de aldri har blitt erobret fra fiendtlig hær under den tiden.

De imponerende veggene har en uavbrutt lengde på ca 1.940 meter og omgir mye av Dubrovnik gamleby og når en maksimal høyde på ca 25 meter og en bredde på opptil 6 meter. Etter Carigrads fall i 1453 tok Dubrovnik straks alle nødvendige forsvarsforanstaltninger, herunder styrking av eksisterende forsvarsstrukturer og bygging av nye. Dubrovnik-veggene består av totalt 16 tårn, fire byporter, tre festninger (Bokar, Minceta og St. John) og seks bastioner. Selv om de ikke er en del av veggen, er det to imponerende festninger i byens forsvarssystem - Lovrijenac og Revelin. På grunn av sine dimensjoner, bevaring og alder, Dubrovnik Walls og hele byen kjerne i Dubrovnik, ble oppført på UNESCOs verdensarvliste i 1979.

Om attraktiviteten og skjønnheten i Dubrovnik-veggene, er det best å si at et av de største reisesidene - TripAdvisor, basert på vurderinger av millioner av reisende, har samlet en liste over ti nettsteder som skal besøkes før døden, og en av dem var byen Dubrovnik. Hvis du er i nærheten av Dubrovnik eller hvis du planlegger å tilbringe en ferie i denne delen av Dalmatia, ikke gå glipp av å besøke dette unike kulturminnet. Bortsett fra den historiske betydningen og skjønnheten, kan du nyte den spektakulære utsikten over det gamle sentrum, øya Lokrum og det åpne hav.

Inngangsbilletter belastes og koster 50 - 150 Kn (7 - 20 €). Den beste tiden å besøke veggene er om morgenen når en stor mengde kan unngås, spesielt i sommermånedene eller under besøk fra store kryssere som regelmessig besøker byen. Sightseeing varer vanligvis fra en til flere timer, så vi anbefaler å ta solbeskyttelse og ta vann, spesielt i de varme sommermånedene. Dubrovnik tilbyr stort utvalg av privat innkvartering, slik at du kan bo i en av eksklusive leiligheter innenfor bymurene eller i mye billigere rom utenfor gamlebyen.

Dubrovnik bymurer, Kroatia
Dubrovnik bymurer, Kroatia
Dubrovnik bymurer, Kroatia
National Park Mljet

Nasjonalparken Mljet dekker den nordvestlige delen av øya Mljet, som strekker seg over 54 km2 beskyttet land og den omkringliggende sjøkanten, 500 meter fra kysten i nærheten av øyer og klipper. På grunn av sin enestående kulturelle og historiske arv, frodig planteliv, unik panoramautsikt over innrykket kystlinje, klipper, steiner og mange øyer, tett grønne furuskog og de omkringliggende fjellhellene 11. november 1960 ble det proklamert en nasjonalpark. Det er den eldste marine nasjonalparken i hele Middelhavet.

Den sentrale delen av parken har det fascinerende systemet med saltvann, et unikt geologisk og oceanografisk fenomen i karst. En stor innsjø har 145 hektar og en dybde på 46 meter og en liten innsjø har 24 hektar og dyp på opptil 29 meter. Med sin skjønnhet og sine mange ennå ukjente hemmeligheter har tiltrukket mange turister og naturelskere til denne uberørte naturen i flere tiår. Innsjøer er faktisk hav, men lokalbefolkningen kaller dem innsjøer, fordi sjøen går inn i en veldig smal sone, slik at de virkelig ser ut som innsjøer. Midt i den store innsjøen ligger den lille og pittoreske øya St. Mary med kirken og Benediktinerklosteret, som dateres tilbake til det 12. århundre. Båter fra nasjonalparken går regelmessig til denne øya, slik at du kan besøke den hele dagen.

Den frodige vegetasjonen på hele øya Mljet gav den kallenavn "grønn øy" og med rette, for i dag er over 70% av øya dekket av tette middelhavskoger, innfødte skoger av eik, alepian furu og vill oliven. Den berømte franske havografen Jacques Cousteau dykket og undersøkte undervannsverdenen rundt øya Mljet, og sa at vann og sjø er en av de reneste i verden. Bortsett fra å bade i det krystallklare havet, kan parkbesøkere også nyte sykkelturer fordi det er lettere å se innsjøene, deretter kajakk og kanopadling og vandre opp til Montokucs høyeste topp, og tilbyr en uforglemmelig utsikt over hele nasjonalparken, fjerntliggende øyer og åpent hav.

Et besøk til nasjonalparken og øya Mljet er mulig med faste ferge linjer fra Dubrovnik eller Split, samt mange turistbåter fra øya Korcula eller ferjelinjen fra Peljesac. Skipene ankommer vanligvis i havnen i Polače, hvor billetter kjøpes og som er utgangspunktet for en parktur. Besøk øya Mljet, bestill privat innkvartering i noen av de private leilighetene, rommene eller feriehusene og tilbringe en rolig og avslappende familieferie i uberørt natur og krystallklart hav på den mest grønne øya Adriaterhavet.

National Park Mljet, Kroatia
National Park Mljet, Kroatia
National Park Mljet, Kroatia
Gamlebyen Korčula

Korcula er en historisk befolket by på den beskyttede østkysten av den vakre, skogkledde og grønne øya Korcula. Gamlebyen Korcula er omgitt av velbevarte vegger og tårn. Gamle steingater innenfor veggene er ordnet for å tillate fri luftcirkulasjon, samtidig som de beskyttes mot de sterke sørlige og nordlige vindene.

Gamlebyen Korcula ble bygget som en sterk festning på en høyde som holder en smal steinete plassering mellom øya Korcula og Pelješac-halvøya i det 13. århundre. På den tiden ble statutten for byen og øya Korcula opprettet, en av de eldste juridiske dokumentene i denne delen av Europa. Vedtektene regulerte livet til en middelalderby, bygget i henhold til strenge regler for middelalderens urbanisme. Bygging utenfor veggene ble forbudt til det 18. århundre da faren for å angripe byen opphørte.

Byens historiske severdigheter inkluderer den sentrale katedralen Saint Mark (bygget i romansk-gotisk stil fra 1301 til 1806), et franciskansk kloster med en vakker venetiansk gotisk klausul fra det 15. århundre, et rådhus, den tidligere venetianske guvernørens palass og gjenkjennelig massive bymurer og tårn. Revelin tårn ble bygget i 1485 og er en av de største attraksjonene fordi den kan klatre til toppen, som gir den vakreste utsikten over hele gamlebyen. Inne i bymurene er også fødestedet til den mest berømte reisende og forsker av all tid, Marco Polo, født her i 1254. Korcula bymuseum ligger i Gabrijelis-palasset i sentrum av gamlebyen og har mange interessante historier og gjenstander fra forhistorien til i dag som forteller oss om den rike og interessante historien til denne vakre byen.

Vi anbefaler å se det swarming spillet Moreška, som utføres regelmessig i sommermånedene og toppet på Svens dag. Todor, beskytter av byen Korcula (29. juli hvert år). Det er relativt enkelt å nå Korčula fordi det er veldig godt forbundet med katamaranlinjer fra Split og Dubrovnik, og med ferje fra Orebic på Peljesac-halvøya. Vi inviterer deg til å besøke denne perlen i Dalmatia, ta kontakt med private boliger, leie en leilighet eller et rom i det gamle sentrum, og opplev livet hvordan det pleide å være i middelalderen.

Gamlebyen Korčula, Kroatia
Gamlebyen Korčula, Kroatia
Gamlebyen Korčula, Kroatia
Baćina innsjøer

Baćinska innsjøer er en serie ferskvannskarstiske innsjøer nær Baćina i baklandet Ploce på høyre side (nordvest) hvor Neretva-elven flyter i Adriaterhavet. Innsjøene er relativt små (det totale arealet er bare 138 hektar), men de er blant de mest interessante fenomenene i karsthydrografi.

Innsjøer er preget av den eksepsjonelle skjønnheten, glans av vann og smaragdgrønn farge. Den består av seks sammenhengende innsjøer med naturlige kanaler og en egen innsjø: Oćuša, Crniševo, Podgora, Sladinac, Vrbnik, Sipak og Plitko innsjøen. Oćuša er den største innsjøen, og den dypeste innsjøen er Crniševo med en dybde på 34 meter. Det er kryptodepresjon sjø, fordi innsjøen overflaten er over havet, og bunnen av sjøen under havnivå. Vrbnik er den minste av alle innsjøer og er ikke forbundet med andre innsjøer. Alle innsjøer er omgitt av enger, grøntområder, pittoreske åser og langs de tilgjengelige strendene er mange strender og vannplanter. Her bor et stort antall beskyttede og til og med endemiske arter av planter og dyr. Spesielt er mange fugler, fordi innsjøer er svært viktige habitater og stasjoner når de flytter fra Europa til Afrika.

Innsjøene er i gjennomsnitt 3 ° C varmere enn havet, og er veldig komfortable for bading og padling. Da de er rike på ferskvannsfisk, tiltrekker de mange idrettsfiskere, men også alle naturelskere. Innsjøene er svært tilgjengelige for å besøke fordi de er nær hovedveien, og hvis du vil overnatte, kan du enkelt finne overnatting i private leiligheter, rom og mindre leirer.

Det er også flere restauranter og kafébar langs kysten, hvor du kan tilbringe de avslappede øyeblikkene, for selv under den største sommertid på Adriaterhavskysten, kan du finne fred og ro og forfriskning fra den store sommervarmen. Du kan også leie båt eller windsurfbrett og forsiktig streife omkring det vakre landskapet i disse unike innsjøene.

Baćina innsjøer, Kroatia
Baćina innsjøer, Kroatia
Baćina innsjøer, Kroatia
Neretva dalen

Neretva-elven er en av de vakreste og pittoreske delene av Dalmatia. Det er det eneste deltaet i Kroatia. Delta er dannet av elven Neretva i elvemunning. Det er et av de få våtmarksområdene som er igjen i Europa, spesielt i Middelhavet. Hele deltaområdet forventes å være beskyttet, og et initiativ pågår for å forkynne det naturparken.

Neretva-deltaet strekker seg fra Metković i øst, helt til Adriaterhavet i vest. Fra nord og sør er det grenser til bratte åser og fjell. Det besto opprinnelig av 12 forskjellige backwaters, som gjorde deltaet, men etter omfattende melioration i 1800-tallet, er det fire igjen i dag. Mange av de opprinnelige våtmarkene, innsjøene og lagunene er forsvunnet, men de resterende delene av denne enestående unike middelhavskampen er bevart, og derfor er dette området spesielt interessant for alle naturelskere. I deltaet i elven Neretva er det så mange som 310 fuglearter som gjør det til et av de viktigste ornitologiske områdene i Kroatia. Det er også viktig for hele Europa, fordi hele deltaet er en viktig stasjon for alle trekkfuglene på deres reise fra Europa til Afrika.

Skjulte og bevarede sumper, laguner og dammer er fortsatt rik på fisk og akvatiske planter. Diverse urter og vannplanter skjuler mange frosker, fugler og andre sumpdyr. Fem steder i deltaet, med et totalt areal på 1620 ha, er beskyttet som ornitologiske reserver og beskyttede landskap. Metković har en av de største ornitologiske samlingene i Europa, som inneholder mer enn 200 fuglearter. Hele deltaet dekker et areal på mer enn 12.000 hektar, og det meste av dette friske landet brukes til landbruksformål. Sitrusfrukter, vannmeloner, blommer, oliven og ulike grønnsaker vokser overveiende. De viktigste byene i deltaet er Ploče, Opuzen og Metkovic. Bortsett fra sitrusfrukter, er typiske produkter i Dolina Neretva hjemmelaget vin, brandy og Dalmatian prosciutto. Kystlinjen til delta danner for det meste sandstrender som tiltrekker seg flere og flere turister, spesielt kitesurfere, på grunn av gunstige vind på sommeren. Økoturisme og fotosafari blir gradvis utviklet, og spesialiserte byråer tilbyr unike turer i tradisjonelle Neretva-båter.

Vi anbefaler at du besøker denne unike blanding av sump, elv, natur og Adriaterhavet. Her kan du tilbringe hyggelige øyeblikk på lange sandstrender som nyter i friske Neretva-frukter, grønnsaker og andre spesialiteter.

Neretva dalen, Kroatia
Neretva dalen, Kroatia
Neretva dalen, Kroatia
Naturpark Lastovo

Lastovo øyene ble proklamert naturpark i 2006, noe som gjør den til den yngste kroatiske naturparken. Lastovo-skjærgården består av 46 øyer, øyer, klipper og den største øya Lastovo. Totalt areal er 53 km2 og 143 km2 av havflaten. Hele øygruppen ligger i den sørlige delen av Adriaterhavet, ca 15 kilometer sør for øya Korcula, og er en av de fjerneste øyene i Kroatia. Takket være dette forblir naturen og hele sjølivet veldig godt bevart. Langs øya Mljet er Lastovo den mest skogkledde øya i Adriaterhavet, fordi så mange som 60% av overflaten er dekket av godt bevarte middelhavskoger.

Kystlinjen er veldig innrykket, spesielt i vest og nordvest, og undervannsverdenen er rik og variert. Klimaet er veldig mildt Middelhavet med svært behagelige temperaturer om sommeren og vinteren. Bortsett fra sin naturlige skjønnhet, er Lastovo veldig interessant på grunn av sin kulturarv. Øya ble bebodd i tusenvis av år, og ble avgjort av gamle illyrienere og grekere, etterfulgt av romerne og til slutt kroatene. Arkeologiske funn fra tidlig middelalder ble funnet i Ubli-bukten (på sørvestkysten). Det største stedet på øya er også kalt Lastovo og er et av de mest pittoreske stedene i Dalmatia. Det er et typisk middelalderlig oppgjør av amfiteatformen, omgitt av åssidene langs den fruktbare dalen. Her vokser innbyggerne hovedsakelig druer, oliven og grønnsaker. Du kan se vakre familiehus dateres tilbake til det 15. og 16. århundre, dekorert med rikt dekorerte "fumari", skorstene som har blitt varemerket for stedet og øya.

Spesielle attraksjoner på øya er dens fyrtårn, som Struga fyr i nærheten av Skrivena Luka, deretter Sušac på øya med samme navn, og Glavat. Hele øya har mange attraktive sykkel- og turstier, hvor det er best å oppleve hele den naturlige skjønnheten på øya. Klatring til høyeste topp Hum, som ligger 413 meter over havet, er en spesiell opplevelse, for i fint vær kommer utsikten til fjerne øyer Korcula, Mljet, Peljesac og det åpne hav av sørlige Adriaterhavet. Lastovo er koblet til Split, med ferge og katamaran en gang om dagen. I sommermånedene er Lastovo også forbundet med katamaranlinje til Dubrovnik.

Hvis du vil tilbringe ferien i fred og ro, omgitt av natur, inviterer vi deg til å besøke denne skjulte og fjerne skjærgården, hvor det ikke er store konstruksjoner eller store betongbygg. Overnatting kan bli funnet i små familiehus i private leiligheter, rom eller feriehus, derfor anbefaler vi at du kontakter direkte eierne av privat innkvartering i Lastovo og sparer opptil 40% på gebyrer.

Naturpark Lastovo, Kroatia
Naturpark Lastovo, Kroatia
Naturpark Lastovo, Kroatia

Dubrovnik - Dalmatia - Klima og værvarsel

Dubrovnik - Dalmatia Værmelding

Dalmatia er en historisk region i Kroatia som strekker seg fra Zadar og fjellet Velebit i nord til Dubrovnik og Konavle i den sørlige delen av Kroatia. I nesten hele Dalmatia dominerer det typiske middelhavsklimaet med tørre, solrike og varme somre, milde og regnfulle vintre. I dalmatiske hinterland (Dalmatian Zagora) dominerer middelhavsklimaet, som avviger fra det typiske middelhavsklimaet, fordi vintrene er litt kaldere og somrene er det meste litt varmere enn gjennomsnittet. Takket være de mange sol og varme dominerer her typiske eviggrønne planter; hule eik, aleppo furu, dalmatisk svart furu og fra landbruksavlinger; oliven, fiken og vingårder.

Dubrovnik-regionen er den sørligste delen av Kroatia, og den største innflytelsen på klimaet har åpent hav i sørlige Adriaterhavet. Som regel er lufttemperaturen noe lavere her enn resten av Dalmatia. Havets temperatur er noe høyere enn resten av Dalmatia på grunn av den store havflaten. Adriaterhavet kjøler fastlandet om sommeren og varmer det om vinteren. På grunn av overflod av solskinn og behagelige sjøtemperaturer, Dubrovnik og dens omgivelser, og Dubrovnik-skjærgården, besøkes ofte av turister som søker en hyggelig og uforglemmelig ferie. God kvalitet og krystallklart hav er et kjennetegn ved hele den dalmatiske kysten, spesielt dalmatiske øyer på grunn av den relativt lave befolkningsteten og underutviklingen av næringen. Mange dalmatiske strender er bærerne av det blå flagget - et symbol på renslighet, servicekvalitet og økologisk bevart miljø.

Nedenfor er grafikon med gjennomsnittlig maksimum og minimum daglig lufttemperatur og havtemperatur i Dubrovnik, som best reflekterer det hyggelige middelhavsklimaet.

Gjennomsnittlig lufttemperatur - Dubrovnik - Dalmatia
Gjennomsnittlig sjøtemperatur - Dubrovnik - Dalmatia
Sist lagt til overnatting i regionen Dubrovnik - Dalmatia
Leiligheter Gršćica

fra 40 €

Leiligheter Nikolica

fra 60 €

Feriehus Villa Dom

ved forespørsel

Leilighet Štica

fra 90 €