Leiligheter og privat innkvartering Omiš Riviera

Omiš Riviera, som ligger i sentrum av Dalmatia, strekker seg 30 kilometer mellom Split og en annen attraktiv riviera - Makarska Riviera. Omiš Riviera starter i Podstrana i nord, og den ender i den lille fiskerlandsbyen Piska i sør. Omiš Riviera er rik på mange attraktive rullesteinsstrender og attraktiv utsikt over det blå havet, Brač-kanalen og de nærliggende øyene Brač og Hvar. Bortsett fra piratbyen Omiš, sentrum av Rivieraen som ligger ved munningen av elven Cetina, inkluderer Omiš Riviera også Podstrana, Jesenice, Dugi Rat, Duće, Nemira, Stanići, Čelina, Lokva Rogoznica, Mimice, Marušići og Pisak.

Anbefalte leiligheter og privat innkvartering i Omiš Riviera

Leiligheter Miroslav

Duće

fra 60 €
Leiligheter Vila Mirjana

Dugi Rat

fra 65 €
6 anmeldelser - 5/5
Leiligheter Villa Mira

Omiš

fra 50 €

Turist guide Omiš Riviera

Omiš Riviera, som ligger i sentrum av Dalmatia, strekker seg 30 kilometer mellom Split og en annen attraktiv riviera - Makarska Riviera. Omiš Riviera starter i Podstrana i nord, og den ender i den lille fiskerlandsbyen Piska i sør. Omiš Riviera er rik på mange attraktive rullesteinsstrender og attraktiv utsikt over det blå havet, Brač-kanalen og de nærliggende øyene Brač og Šolta. På grunn av umiddelbar nærhet til byer som Split og Makarska og øyene i nærheten, er Omiš Riviera det ideelle utgangspunktet for en dagstur med båt eller land. Omiš Riviera ligger ved foten av det attraktive 1339 meter høye fjellet Mosor med den høyeste toppen av Veliki Kabal. På grunn av sin rike historie, mange steinstrender, uberørt natur og det blå Adriaterhavet, anser mange besøkende Omiš Riviera som en av de mest attraktive delene av den kroatiske kysten. Bortsett fra piratbyen Omiš, sentrum av Rivieraen som ligger ved munningen av elven Cetina, inkluderer Omiš Riviera også Podstrana, Jesenice, Dugi Rat, Duće, Nemira, Stanići, Čelina, Lokva Rogoznica, Mimice, Marušići og Pisak.

Omiš Riviera-området har vært bebodd fra mer enn 2000 år siden, mens klimakset i Omiš-området var på 1100- og 1200-tallet. På den tiden dominerte de berømte Omiš-piratene i havet, og alle skipene som seilte i nærheten av Omiš ble tvunget til å betale for seiling. Fra det 15. århundre til begynnelsen av 1800-tallet da sammenbruddet av den venetianske republikken skjedde, var byen Omiš sentrum av Omiš Riviera. I løpet av denne perioden ble bymurene, som fremdeles finnes, konstruert og bygget.

Den rike sjørøverhistorien til Omiš presenteres på hvert hjørne av byen og når som helst på året når du besøker Omiš. Hvis du besøker Omiš i august, har du imidlertid muligheten til å oppleve hvordan Omiš-pirater levde for mer enn 600 år siden. Hvert år den 18. august arrangeres en simulering av piratkampen fra 1200-tallet. Piratkampen simulerer sammenstøt mellom Omiš-pirater og venetianere med sverd og terninger. Sjøstriden finner sted i hovedhavnen i Omiš. Hvert år tiltrekker dette unike opptoget over 10.000 entusiastiske besøkende. I tillegg til kamper med sverd og terninger, er høydepunktet i showet kollisjonen av to seilbåter.

Et av varemerkene til Omiš Riviera er mange bukter og strender omgitt av tykk furuskog og krystallklart hav. Nesten alle strender er egnet for familier med barn. De mest attraktive og vakre strendene på Omiš Riviera inkluderer Dugi Rat, Glavica, Golubnik, Luka, Rogac og Vavlje i Duće, den sentrale stranden Velika-stranden i Omiš, sandstrendene Slavinj og Brzet nær Omiš, Mala Luka-stranden i bukta mellom Nemira og Stanic, og nudiststranden (FKK) -stranden Ruskamen nær Lokve Rogoznica.

I nærheten av byen Omiš ligger den imponerende canyon av elven Cetina som renner ut i Adriaterhavet. Foruten elven Cetina er det mange middelalderske festninger med vakker utsikt over elven Cetina og dens imponerende canyon. De mest kjente festningene er Sinj-festningen Stari grad, Mirabela (Peovica), Fortica (Starigrad) og festningen Visuć. På Cetina er det et kjent utfluktsted for Radmans møller ("Radmanove mice"), hvor du kan smake på forskjellige Dalmatiske retter som spesialiteter, som lam, kalvekjøtt, froskebein og ål. På elven Cetina kan du prøve rafting, zipline, kajakkpadling og nyte den fortryllende skjønnheten til en av de vakreste juvene i Kroatia.

Pebbly strender, krystallhav, furuskog og bemerkelsesverdig Cetina elven canyon garanterer drømmeferie. Overnatting på Omiš Riviera finner du i en leilighet med havutsikt, fritidshus med svømmebasseng eller elegant rom. Enten du leter etter rimelig overnatting i en av leilighetene, feriehusene eller villaene, kan du kontakte eierne direkte og bestille overnatting uten å betale høye gebyrer. Vårt tilbud inkluderer feriehus, villaer, leiligheter og rom til de beste prisene. Nyt magien fra Omiš Riviera!

Cetina canyon - Omiš riviera, Kroatia

elven Cetina canyon

Omiš - Omiš riviera, Kroatia

Omiš

Omiš beach - Omiš riviera, Kroatia

Omiš strand

Omiš - Omiš riviera, Kroatia

Omiš - bro over Cetina

Omiš - Omiš riviera, Kroatia

Omiš

Omiš - Omiš riviera, Kroatia

Omiš - flybilde

elven Cetina - Omiš riviera, Kroatia

elven Cetina

elven Cetina - Omiš riviera, Kroatia

elven Cetina

elven Cetina - Omiš riviera, Kroatia

elven Cetina - Zip line

Pisak - Omiš riviera, Kroatia

Pisak

Pisak - Omiš riviera, Kroatia

Pisak

Marušići - Omiš riviera, Kroatia

Marušići

Marušići - Omiš riviera, Kroatia

Marušići

Dugi Rat - Omiš riviera, Kroatia

Dugi Rat

Duće - Omiš riviera, Kroatia

Duće

Omiš Riviera - Naturlige, kulturelle og turistattraksjoner

De vakreste strendene på Omiš Riviera

Omiš Riviera i sentrum av Dalmatia er det ideelle stedet for elskere av attraktive rullesteiner og sandstrender. Omiš Riviera er preget av de vakre strendene og buktene som strekker seg langs hele Rivieraen, som nesten alle er ideelle for små barn. Strendene er omgitt av herlig grønn furu og krystallklart turkis Adriaterhav. Fra Podstrana til Pisak kan du finne mange attraktive stein- og sandstrender og viker på steder som Dugi Rat, Duće, Nemire, Omiš og andre. Nedenfor finner du en liste over noen av de vakreste strendene i Omiš Riviera.

Dugi Rat kommune ligger nord for Omiš og er veldig populær på grunn av sin attraktive rullesteinsstrand Dugi Rat, som er ideell for barnefamilier. Stranden har all nødvendig infrastruktur for en hyggelig familieferie. Gå langs Dugi Rat Beach og nyt en av de mange restaurantene og barene som ligger i nærheten av stranden.

Attraktive sandstrender strekker seg noen kilometer sør for Dugi Rat, helt til munningen av elven Cetina, og er ideelle for en perfekt ferie. Duće har flere vakre strender som Glavica-stranden, Golubnik-stranden, Luka-stranden, Rogač-stranden og Vavlje-stranden, og nesten hver strand er omgitt av uberørt natur. Du finner overnatting i små kystbyer i en av de mange leilighetene, villaene eller feriehusene.

Sikkert den mest populære stranden i nærheten av byen Omiš er 700 meter lang sandstrand Velika strand eller den sentrale stranden som ligger i sentrum av Omiš. Velika-stranden byr på mange muligheter for alle besøkende - den har dusjer, sanitæranlegg, parasoller og solsenger for utleie hele dagen, idrettsplasser som strandvolleyballbane, fotball og adrenalinsport som jetski og windsurfing. Denne vakre sandstranden omgitt av furutrær og tamaris har også et rikt gastronomisk tilbud, og den er ideell for småbarnsfamilier. Det er et offentlig parkeringsplass ved siden av stranden, og derfor er det tilgjengelig med bil.

Stenstranden Slavinj er omgitt av attraktive grønne furutrær og tamaris-trær som gir en naturlig skygge, bare 10 minutters gange fra Omiš, i nærheten av Carmel-klosteret. Selv om den ligger nær Adriaterhavets hovedvei ("Jadranska magistrala"), tilbyr stranden besøkende en rolig ferie i naturen og ren sjøluft. I nærheten av stranden er det flere restauranter og barer hvor du kan oppdatere med din favorittdrink. I tillegg kan du leie parasoller og solsenger. Siden det ikke er noen offentlig parkering i nærheten, anbefaler vi at du når stranden til fots.

Ved siden av stranden Slavinj mer sør, er det en annen attraktiv strand - Brzet strand. Den eksepsjonelt attraktive stranden Brzet er absolutt en av de mest berømte strendene i Omiš Riviera, og den er ideell for familier med barn. Pebble beach er omgitt av furutrær som gir en naturlig skygge, og foruten parkeringsplassen som ligger nær stranden, er det også mulig å leie solsenger og parasoller. Det er også noen få barer og restauranter på Brzet-stranden. Det som gjør denne stranden ideell, er et fantastisk miljø med tette grønne furuer, en attraktiv havutsikt over øya Brac, byen Omiš og den mest romantiske solnedgangen.

Sør for Omiš, mellom turistbyen Nemira og Stanići, er en av de mest attraktive vikene i Omiš Riviera - Mala Luka. Mala Luka-stranden tilbyr deg alt du trenger for en perfekt ferie. Den naturlige skyggen av tette furu- og tamarisktrær, vakker urørt natur, krystallklart hav og attraktiv utsikt over havet og øyene i nærheten. Det er restauranter og kafeer langs stranden i Mala Luka, og det er tilgjengelig med bil.

I nærheten av Lokva Rogoznica er det en annen vakker rullesteinsstrand - Ruskamen-stranden. Ruskamen strand er omgitt av tett furuskog, og er ideell for gjester som ønsker å flykte fra folkemengdene. En del av stranden er forbeholdt nudister som kan slappe av på nudiststranden (FKK) Ruskamen.

En av de mest gjenkjennelige delene av Omiš Riviera er absolutt den imponerende canyon av elven Cetina, som på midten av 1960-tallet fikk status som et beskyttet naturlandskap. Bemerkelsesverdig natur er et av varemerkene til elven Cetina, hvis strømning er 105 km lang. Elven Cetina fjærer i skråningene til fjellet Dinara nær landsbyen Cetina. Kilden til elven er mer enn 100 meter dyp Glavaševo-innsjøen. Ekstremt attraktive Glavaševo-innsjøen er en hjerteformet vår, og den er omgitt av dalmatiske karst og bratte klipper. Glavaševo-sjøen (Glavaševo vrelo) av lyse farger får besøk av dykkere som på jakt etter adrenalinopplevelser stiger ned i innsjøens mørke dyp. I nærheten av Cetina-våren ligger en kirke St. Spas fra 900-tallet. Kirken har et bevart tårn, og det er den eldste gamle-Kroatia-kirken i Kroatia. Rijeka Cetina renner ut i Adriaterhavet i byen Omiš.

Siden dette området var bebodd i mer enn 2000 år, sammen med strømmen av elven Cetina, er det mange gamle og middelalderske festninger hvor du kan finne vakker utsikt over elven Cetina og imponerende juv. De mest kjente fortene er Glavas, Prozor, Travnik, Sinj festning Stari Grad, Čačvina, Nutjak, Zadvarje, Kunjak, Mirabela (Peovica) og Fortica (Starigrad), og den mest berømte festningen Visuć.

Ved elven Cetina anbefaler vi å besøke det kjente utfluktstedet Radmans møller ("Radmanove mlinice"), som i flere tiår tiltrekker seg mange turister. På 1500-tallet ble bruket bygget ved elven Cetina og hadde i mange år blitt brukt til produksjon av mel, mens det i dag er en attraksjon for mange besøkende. På grunn av den uberørte naturen rundt Radmans fabrikker ble stedet brukt som et filmsett for filming av filmen om den indiske sjefen kalt Winnetou. I Radmans fabrikker kan du prøve noen av de fineste dalmatiske matspesialitetene, inkludert fiskespesialiteter, lam, kalvekjøtt, frosk og ål.

Cetina canyon tilbyr mange muligheter for aktiv rekreasjon som rafting, zip line, kajakkpadling, turer langs elven Cetina eller ekskursjon båttur. Nyt den fantastiske skjønnheten til en av de vakreste juvene i Kroatia.

Omiš Riviera er det perfekte reisemålet for besøkende som leter etter en aktiv ferie. På nesten alle steder i Omiš Riviera kan du finne en slags idrettsplass enten for barn eller for voksne, for eksempel lekeplasser for basketball, fotball, tennis, håndball eller beachvolleyball. Hotell tilbyr ofte innendørs og utendørs svømmebasseng, samt treningssentre utstyrt med topp moderne treningsutstyr.

Hvis du er ute etter adrenalinsport, er Omiš Riviera et ideelt sted for deg. Først av alt, kan du gå til zip-linjen over canyon av Cetina elven. Zipline har beriket turisttilbudet til Omiš for noen år tilbake. Zipline-eventyret tar omtrent 3 timer, og det byr på unike opplevelser og utsikt over den spektakulære Cetina-elven. For gjester som leter etter moro på vannet, ved elven Cetina, kan du nyte attraktiv rafting eller kanopadling. Av andre idretter er veldig kjent blant besøkende fotturer i Mosor eller Omiš Dinara, fjellklatring, trekking og terrengsykling. Videre er vannsport som vannski, windsurfing, jetski, sport og fritidsfiske en garanti for moro skyld.

De siste årene er det en økende interesse for dykking som tilbyr en annen opplevelse av å utforske Adriaterhavet. Dykking i Omiš tilbyr alt du kan forestille deg - dybde, fisk og undervannsverden og et synkende skip fra andre verdenskrig. Siden Omiš-piratene hadde ledet en rekke slag nær Omiš Riviera, bør du ikke utelukke muligheten for å finne den glemte piratskatten.

På Omiš Riviera er det flere veldig attraktive sykkelstier som varierer etter varighet, lengde og stigning. Det største antallet syklister velger omtrent 6 kilometer lang sti gjennom den attraktive canyon av Cetina, som strekker seg fra Omiš til Radmans fabrikker. For profesjonelle syklister anbefaler vi en 60 kilometer lang rute som går fra Omiš, og via Radmans fabrikker ender Kučići, Zadvarje, Šestanovac, Blato, Gata i Omiš. Uansett hvilken sykkelsti du velger, vil du helt sikkert glede deg over Cetina-canyonens fantastiske skjønnhet, kjøre langs det klare blå havet, mange rullesteinsstrender, Mount Mosor og Omiš Dinara-fjellet. Langs sykkelstiene finner du autentiske dalmatiske tavernaer og restauranter hvor du kan prøve spesialitetene fra tradisjonell dalmatisk mat.

Etter en rekke aktiviteter over dagen, kan du slappe av på den vakre Omiš Riviera i en av de mange leilighetene, feriehusene, villaene eller rommene.

Omiš Riviera ligger nesten på et ideelt sted for daglige utflukter, mellom Split i nord og Makarska Riviera i sør, og i nærheten av øya Brač. I turistsesongen organiserer reisebyrå utflukter med båt til øya Brac og Zlatni rotte strand i Bol, sentrum for kultur og historie - øya Hvar, øya Korcula der den berømte sjømannen Marco Polo ble født, og den grønneste Kroatisk øy - øya Mljet. På øya Mljet, bortsett fra Veliko-sjøen og Malo-innsjøen, er det en av de vakreste og mest attraktive nasjonalparkene i Kroatia - nasjonalparken Mljet.

Nord for Omiš Riviera ligger en annen attraktiv nasjonalpark - Krka nasjonalpark, hjemmet til et av de vakreste fossene i Kroatia - Skradinski Buk. I nærheten av Krka ligger den historiske byen Šibenik, der St. James's Cathedral ligger, en av perlene som er oppført på UNESCOs verdensarvliste. Bortsett fra den magiske Split som tiltrekker besøkende å utforske Splits berømte Diokletians palass som dateres tilbake til det 3. århundre, er det også verdt å besøke Trogir, hjemmet til den vakre St. Lovre-katedralen, som er på UNESCOs verdensarvliste.

Sør for Omiš Riviera, er det en annen perle fra Adriaterhavet - Makarska Riviera, som også er hjemmet til mange attraktive steinstrender og sandstrender. Rundt 200 km sør for Omiš Riviera ligger byen Dubrovnik, en perle og museum, som også finnes på UNESCOs verdensarvliste. Dubrovnik er absolutt den mest gjenkjente perlen i kroatisk turisme, og den er viden kjent for sin gamle bydel og gamle bymurer. Ikke langt fra Omiš Riviera, i den indre delen, besøk Imotska Krajina og byen Imotski. I nærheten er det også mulig å besøke Bosnia-Hercegovina, byen Mostar og Medjugorje, en av de mest berømte katolske helligdommene i verden.

Omiš Riviera - Klima og værvarsel

Værvarsel

Omiš Riviera er en mikro-region som ligger i Split-Dalmata fylke og strekker seg fra Podstrana kommune i nord til Pisak i sør, omgitt av det blå Adriaterhavet, tykke furutrær og fjellene i Mosor og Omiš Dinara. På grunn av beliggenheten til Omiš Riviera, råder dette området middelhavsklima med varme og tørre somre dominert av et stort antall solskinnsdager og milde og fuktige vintre. På grunn av mange solfylte dager og relativt høye temperaturer på Omiš Riviera, vokser eviggrønne planter som Aleppo furu, eik og dalmatisk svart furu. Værforholdene er også ideelle for oliven og fiken.

Den gjennomsnittlige daglige lufttemperaturen om sommeren er omtrent 25° C, og om vinteren 8° C. Den ideelle temperaturen om sommeren hjelper turismen som er den viktigste økonomiske sektoren i denne mikroregionen. Temperaturen er ideell spesielt i Omiš i sommerhalvåret når lufttemperaturen på grunn av den friske luften fra elven Cetina er litt lavere enn på andre omkringliggende steder.

Havets høye renslighet er ikke bare spesiell for Omiš Riviera, men også for hele Adriaterhavet. Den gjennomsnittlige årlige sjøtemperaturen på Omiš Riviera er 17° C, mens den i løpet av sommermånedene er omtrent 23° C.