Nasjonalparker i Kroatia

Kroatia har 8 vakre nasjonalparker, hvorav den ene er under UNESCOs beskyttelse. Finn din ideelle innkvartering gjennom vår katalog, besøk den nærliggende nasjonalparken og opplev all skjønnheten og sjarmen som tilbys av de naturlige skjønnhetene i Kroatia

Nasjonalpark Brijuni

Nasjonalpark Brijuni

Langs den vestlige kysten av Istria er flere øyegrupper, blant hvilke de mest interessante, de største og mest utviklede, er Brijuni øygruppe med 14 øyer og øyer på 7,4 km2. Stor øy som den største øya Brijuni skjærgård, som ble dyrket i et harmonisk landskap av enger og parker, inneholder ekstremt verdifulle gjenstander av den arkitektoniske arven, og det er viktig å merke seg at havet er nesten 80% av det beskyttede nasjonalparksområdet der Er nesten alle elementene i det marine øko-systemet i Adriaterhavet.

Nasjonalpark Kornati

Nasjonalpark Kornati

Nasjonalparken Kornati har et areal på 220 km2 og inneholder 89 øyer, øyer og rev med ca 238 km kystlinje. Til tross for dette relativt store antall øyer, gjør den kontinentale delen av parken mindre enn 25% av det totale arealet, mens resten er et marine økosystem. Svøm i krystallklart og varmt hav av Kornati. Dette er en opplevelse som du vil huske hele livet ditt.

Nasjonalpark Krka

Nasjonalpark Krka

Ren karst elv med 7 magiske fosser stammer nær Knin, i to tredjedeler av dens lengde går gjennom canyons. Den er ekstremt rik på endemisk flora og fauna, med 222 fuglearter. Innsjøen Visovac mellom Roski Slap og Skradinski slap (13 km) er øya Visovac med frankiskanske klosteret i idylliske hager med en lang kulturhistorie. Stille innsjøer og elver er ideelle for kanoer og kajakker. Nasjonalparken har lov til å svømme, så ta med badedrakter og nyt deg selv i den krystallklare elven Krka!

Nasjonalpark Mljet

Nasjonalpark Mljet

Dette er av mange de vakreste og pittoreske øyene i Adriaterhavet, en av de mest attraktive og kulturhistoriske mest interessante perlene i Middelhavet, besøkt av mange turister år etter år. Den dekker nesten 5400ha, inkludert strandpromenaden 500m fra kysten, holmer og bergarter. De oversvømmede buktene, Malo og Veliko Jezero, er de mest fremtredende stedene i dette området og et viktig geologisk og oceanografisk fenomen. Et hyggelig opphold er ideelt for bading, soling og turstier rundt innsjøen.

Nasjonalpark Paklenica

Nasjonalpark Paklenica

Paklenica nasjonalpark dekker et område av kystnære skråningen av sørlige Velebit, sonen av høyeste fjelltopper (Vaganski Vrh, Babin Vrh, Sveto Brdo). Det dekker et område med skarpe strømmer av Velika og Mala Paklenica, og deres karakteristiske canyons skåret vertikalt inn i den sørlige bakken av Velebit. Paklenica nasjonalpark er det viktigste kroatiske klatresenteret, kjent utenfor kroatiske grenser. Et spesielt høydepunkt i dette klatrelandet er dens nærhet til kysten, og Paklenica-rivieraen er et ideelt sted å kombinere klatring og vannsport.

Nasjonalpark Plitvice innsjøer

Nasjonalpark Plitvice innsjøer

Den mest populære blant de åtte nasjonalparkene i Kroatia er Plitvice Lakes nasjonalpark. Plitvice innsjøer er den eneste nasjonalparken i Kroatia som er inkludert i UNESCO-listen i 1979. Og var blant de første i verden. Det er 16 krystallklare innsjøer forbundet med mange fosser som gjør en naturkule. Plitvice-strømmen strømmer ned fra fjellene, danner en 78 m høy foss av de store fossene, den høyeste fossen i Kroatia, sammen med vann fra innsjøer danner elven Korana.

Nasjonalpark Risnjak

Nasjonalpark Risnjak

Den vestlige fjellkjeden assosiert med de dinariske alper, og har en stor Risnjak (1528 m) og Snjeznik (1506 m) og er rikelig med karstfenomener som feil, kaos, grotter og groper. Store områder er dekket av gamle nåletre skoger, fjell enger, subalpine og alpine flora med mange endemiske arter. Hvis du vil lære mer om parkens fauna, kommer de store beastene, hører og fusjonerer med naturen.

Nasjonalpark Nord Velebit

Nasjonalpark Nord Velebit

Fra Vratnik (698 m) på veien Otočac-Senj til Veliki Alan (1379 m), omgitt av sjø med de nakne bergarter av Velebitkanalen, med det indre av skogkledde fjell, dekker nasjonalparken Nord Velebit den bredeste delen av Velebit Fjell. Området ble erklært en nasjonalpark på grunn av mangfoldet av karstfenomen, den biologiske mangfoldet av dyreliv og enestående naturlig skjønnhet på et relativt lite område.