Makarska Riviera - reiseguide til Makarska Riviera

Makarska Riviera - reiseguide til Makarska Riviera

06.09.2018.


I denne omfattende reiseguide til Makarska Riviera finner du svært nyttig informasjon om Makarska Riviera, slik at du kan dra nytte av alle fordelene du tilbyr og tilbringe din perfekte ferie. Les om de største attraksjonene i Makarska Riviera, naturlige skjønnheter, Biokovo fjell, muligheter for aktiv ferie, utflukter, de vakreste strendene i Makarska Riviera, gastronomisk scene og overnatting på Makarska Riviera.

Makarska Riviera er en av de mest attraktive delene av Adriaterhavet, og ligger i Split-Dalmatia County. Riviera strekker seg 53 km fra Vrulje bukt i nord til Baćina i sør. Makarska Riviera ligger ved foten av det praktfulle fjellet Biokovo, og har mange attraktive strender med en naturlig skygge av furutrær. På kysten, utsikt Makarska Riviera øyene Hvar, Brač og Korčula, Pelješac halvøy og Brač kanal. Kontrasten mellom de bratte bakkene og de høye toppene i Biokovo og Adriaterhavskysten dekket av tette furuskog gjør dette området til en av de mest attraktive delene av den kroatiske kysten.

Makarska riviera strekker seg fra kommunen Brela til Gradac, og omfatter kommunene Baška Voda, Promajna, Tučepi, Podgora, Bratuš, Drašnice, Igrane, Živogošće, Drvenik, Zaostrog, Podaca, Brist og Gradac, mens sentrum av rivieraen er byen Makarska.

Klima

Klimaet på Makarska Riviera er Middelhavet, og det har varme somre uten nedbør, mer enn 2.700 solrike timer og relativt milde vintre med stor nedbør. Sjøtemperaturen varierer fra 23 ° C til 27 ° C i sommermånedene, mens gjennomsnittlig årstemperatur er høyere enn 20 ° C. Den gjennomsnittlige lufttemperaturen i vintermånedene er rundt 10 ° C mens den stiger til et gjennomsnitt på 25 ° C om sommeren. Nesten den ideelle temperaturen i sommermånedene er ekstremt gunstig for turisme, som er den viktigste økonomiske grenen i dette området.

Rivieraens historie

Makarska Riviera har vært bebodd siden den fjerne fortiden. De tidligste opptegnelsene der Makarska (Maccarum), Baška Voda (Biston) og Brela (Breulia) er nevnt fra den gamle historien. Ifølge de gamle postene, veien som krysset Makarska Riviera, koblet Salona og Narona, sentrum av Neretva-dalen. Historisk var Makarska-rivieraen delt inn i Øvre Littoral (fra Drvenik til Baćine) og Lower Littoral (fra Brela til Živogošće).

Rivieraen har blitt et populært reisemål for turister i midten av forrige århundre da byggingen av Adriaterhavsveien hjalp turismen til å videreutvikle. Sammen med dette førte det til en økning i antall turister som ønsker å nyte den vakre naturen og fjellet i Biokovo.

Biokovo Nature Park

Biokovo

 

Biokovo Nature Park er en av de vakreste naturparkene i Kroatia. Det er blitt erklært en naturpark i 1981, mens naturparken dekker området til nesten hele fjellet Biokovo, en del av Dinara fjellkjeden. Biokovo er preget av imponerende høyde og høye steile klipper på Adriaterhavet, som strekker seg over 30 kilometer i lengde og stiger over Makarska Riviera.

Den høyeste toppen av Biokovo er Sveti Jura, høy 1762 meter over havet. Det kan nås med bil via en smal asfaltvei. For å nyte godt av de naturlige skjønnhetene i Biokovo og vakker utsikt over hele Makarska-rivieraen og de nærliggende øyene Hvar, Brač og Korčula, og halvøya Pelješac, anbefaler vi å vandre via fjellstier som fører til toppen av Biokovo.

På Biokovo finner du forskjellige former for krammer, hull og huler, det som er typisk for Dinarides. Selv om Biokovo ved første øyekast ser ut, har den rik skogsvegetasjon av bøk og gran, samt den innfødte skogen av dalmatisk svart furu. I Biokovo er det også 40 arter av endemiske planter. Spesielt interessant del av parken er Kotišina, en botanisk hage grunnlagt av Dr. Jure Radić med sikte på å utforske og bevare plantelivet. Botanisk hage Kotišina ligger på en overflate på bare 16,5 hektar og er en del av naturparken Biokovo. Kotišina er ikke en klassisk botanisk hage der planter plantes i henhold til visse regler, men er en inngjerdet del der innfødte planter dyrkes. Selv om det ikke er en klassisk botanisk hage, anbefaler vi sterkt at du besøker det på grunn av det mangfoldige plantelivet som er typisk for dette området.

Biokovo er også rik på ulike truede og beskyttede dyrearter som ulv, grønt, eagle, griffon gribbe, rev, svin, slanger og reptiler.

Hva å gjøre på Makarska Riviera?

Aktiv ferie

Makarska Riviera tilbyr ulike muligheter for besøkende som er på utkikk etter en aktiv ferie. I hver kystby Makarska-rivieraen er det idrettslekeplasser for ulike idretter, inkludert fotball, basketball, tennis, håndball, volleyball, strandvolleyball, friidrett og boccia. Bortsett fra innendørs og utendørs tennisbaner, har noen hoteller også innendørs og utendørs svømmebasseng, treningsstudioer og treningssentre utstyrt med de nyeste treningsapparatene.

I løpet av de siste ti årene har interessen for ulike adrenalin sport (ekstremsport) som fjellklatring, fjellklatring, paragliding, terrengsykling, trekking og speleology økt. I tillegg har interessen for ekstreme vannsport som windsurfing, parasailing, jetski, vannski og dykking økt. På Makarska Riviera er det mange muligheter for aktiv ferie og ulike idretter.

Strender

Brela

 

Et av varemerkene til Makarska Riviera er vakre strender og bukter omgitt av det krystallklare Adriaterhavet, grønne furuskog som gir en naturlig nyanse og praktfull fjell Biokovo. Valget av strender på Makarska Riviera er virkelig flott. Du kan velge mellom en strand med mindre folkemengder hvor du kan finne din egen fred, eller du kan besøke en strand med flere folkemengder med barer, restauranter, attraksjoner og sportsaktiviteter. Alle strender er egnet for små barn. Se nedenfor en liste over de mest attraktive og vakreste strendene i Makarska Riviera.

Biokovo Nature Park

Fordi den har mange synspunkter med vakker utsikt over Adriaterhavskysten og nærliggende øyer, er Biokovo-fjellet veldig populært i sommermånedene. Det er ikke så vanskelig å nå den høyeste toppen av St. Jura i en høyde på 1762 meter. Den enkleste og raskeste måten er å gå via den lille asfaltveien. Underveis er det flere restauranter hvor du kan stoppe og prøve de lokale mat-spesialitetene. I tillegg kan du nyte vakker utsikt fra en av mange synspunkter som vender ut mot Split, Omiš, Neretva elv, øyene Hvar, Brač, Vis, Korčula og Mljet, samt Pelješac-halvøya. Under det klare været kan du til og med se Italia.

Adrenalin elskere kan gå på en organisert flytur med en drage. Hvis du planlegger å besøke Makarska Riviera, besøk det imponerende fjellet Biokovo og nyt uberørt natur.

Båtturer

På grunn av den svært gode posisjonen mellom Split og Dubrovnik, og nær øyene Brač, Hvar og Korčula, er Makarska Riviera et ideelt utgangspunkt for utflukter til mange destinasjoner. I løpet av sesongen som går fra april til november, tilbyr mange operatører og reisebyråer daglige utflukter med båt til øya Hvar, rik på historiske monumenter og severdigheter, øya Brač, med besøk til en av de vakreste strendene på Adriatiske kysten - Zlatni rotterstrand i Bol, og øya Korčula, fødestedet til den berømte sjømannen Marco Polo. Tur til øya Korčula inkluderer også et besøk til byen Korčula, som heter "Little Dubrovnik". Det er også mulig å besøke øya Mljet, den grønneste øya i Adriaterhavet, hvor ligger nasjonalparken Mljet samt Veliko og Malo innsjøen. Du kan også finne rimelige helgedag båtturer på øyene Hvar (Jelsa) og Brač (Bol og Zlatni rotte) eller Korčula. Båter går fra kl. 08:30, mens lunsj og drikke er inkludert i prisen.

Utflukter

På land er mulighetene for utflukter enda større. Enten du reiser via reisebyrå med buss eller en privat bil, anbefaler vi at du besøker byen Trogir, som ligger mellom fastlandet og øya Čiovo med den berømte Kamerlengo festningen fra det 14. århundre. Byen Split er sentrum av Dalmatia, hvor du bør besøke Diocletians palass fra det 3. århundre og den berømte Riva. For naturelskere, nær Makarska Riviera er en annen nasjonalpark Krka hvor du kan nyte skjønnheten til den største fossen Skradinski buk, og før du returnerer, bør du besøke Šibenik - hjembyen basketballlegenden Dražen Petrović. Sibenik er et hjem for en av de vakreste katedralene i Kroatia, St. Jakobs katedral, som er på UNESCOs verdensarvliste. Dubrovnik er en annen perle av Adriaterhavet verdt å besøke, selv om det er rundt 160 kilometer fra Makarska Riviera. Med den berømte gamlebyen og Dubrovnik bymurer som i århundrer dekorerer byen, ser Dubrovnik ut som et stort museum. På grunn av sin rike historie er Dubrovnik på UNESCOs verdensarvliste.

På grunn av den utmerkede beliggenheten, fra Makarska Riviera, er det utflukter til Imotski (vi anbefaler å besøke festningen Topana og Modro Lake), Imotska Krajina og Bosnia-Hercegovina, som ligger på den andre siden av Biokovo-fjellet. Besøk byen Mostar, som under det tyrkiske imperiet var et viktig handelssenter, mens tyrkisk arkitektur, moske og basar har blitt bevart til i dag. Medjugorje er en av de mest berømte katolske helligdommene, og det besøkes hvert år av millioner av troende og pilegrimer fra hele verden. Ånden i Medjugorje kan spesielt ses på Apparition Hill, hvor i 1981 Jomfru Maria først oppsto.

Cetina elv canyon

Omiš

 

For å nå Cetina-canyonen fra Makarska-rivieraen, er det nødvendig å passere gjennom Omiš, en by kjent for sine pirater som i det 12. og 13. århundre angrep handelsskipene i Venezia og Dubrovnik. Byen Omiš ligger ved bredden av elven Cetina ved munnen av Adriaterhavet. I tusenvis av år har Cetina-elven gravd canyons på vei til Adriaterhavet og har dannet en fantastisk canyon. Vi anbefaler på det sterkeste deg å prøve lokale spesialiteter som ål og frosker i restauranten "Radmanove mlinice" som ligger på elven Cetina. For de som leter etter eventyr, kan den magiske Cetina-elven og dens imponerende canyon utforskes på rafting.

Sykkelstier og sykling

Makarska Riviera tilbyr en rekke sykkelstier for alle typer syklister - rekreasjons- og profesjonelle syklister. Fra asfalterte veier til makadamatiske fjellstier (ideell for terrengsykling), nyt en sykkeltur i den fantastiske naturen til Makarska Riviera. Mer krevende men ekstremt attraktive sykkelstier ligger i den vakre naturparken Biokovo. Det er også mulig å styre en sykkel på en ferge eller katamaran og ri den på de nærliggende øyene Hvar, Brač eller Korčula.

Det er seks attraktive sykkelruter på Makarska Riviera:

  • 200 Brela tur - lengden på stien er 44 km, stigning er 1001 m, varighet 3,5 timer
  • 240 Makarska tur - lengden på stien er 15 km, stigning er 456 m, varighet 1 time
  • 241 Biokovo tur - lengden på stien er 61 km, stigning er 2262 m, varighet 4 timer
  • 280 Tučepi - Podgora tur - lengden på stien er 28 km, stigning er 770 m, varighet 2 timer
  • 320 Igrane - Živogošće tur - lengden på stien er 26 km, stigning er 612 m, varighet 2 timer
  • 360 Drvenik - Gradac tur - lengden på stien er 28 km, stigning er 710 m, varighet 2 timer

Flere detaljer om sykkelstier på Makarska Riviera finner du her.

Dykking

Dykking er en av de mest attraktive vannsportene fordi den gir mulighet for å utforske Adriaterhavet dyp og uutforskede steder av Adriaterhavet. Gjennom årene tiltrekker det seg et økende antall innenlandske og utenlandske dykkere, som ser etter utforskning av restene av sunkne antikke båter, fisk, koraller og undervannsverden. Enten du er profesjonell eller nybegynner, anbefaler vi deg å dykke inn i dypet av Adriaterhavet og oppdage hemmelighetene til undervannsverdenen.

Sport og fritidsfiske

Mange gjester som besøker Makarska Riviera, er forelsket i fiske, enten det gjelder fritidsfiske eller sportsfiske. For å nyte sport eller fritidsfiske i Kroatia, er det nødvendig med fisketillatelse. Med fisketillatelse er det tillatt å sports- og fritidsfiske i hele Kroatia. Fiske er forbudt bare i havner, rundt marinekulturanlegg og på offentlige strender (fra 1. mai til 1. oktober). Fiskekort kan kjøpes på nettet, og selv om det er nødvendig å velge fiskezonen der tillatelsen skal brukes, gjelder den for hele Kroatia. Du kan kjøpe fiskekort her.

For de som ser etter adrenalin og en større fangst, anbefaler vi Big Game Fishing. Jakt på stor fisk som tunfisk kan arrangeres fra Makarska. Utfluktet inkluderer en båt med profesjonelle fiskere. Jakt foregår i området mellom øyene Hvar og Brač, mens utflukter inkluderer besøk til de nærliggende øyene og svømming i det krystallklare havet.

Shrine of Vepric, Makarska

Helligdom av Vepric ligger i byen Makarska, og den er viet til den velsignede jomfru Maria av Lourdes. Den ble grunnlagt i 1908 av Split-Makarska-biskopen Juraj Carić, som etter hans død ble begravet i helligdommen. Omgitt av bekker, vegetasjon og åser, ser helligdom veldig lik helligdom i Lourdes. Foruten hule hvor statuen av Den hellige jomfru Maria befinner seg, har helligdommen også et kapell, et alter og kalvary. Vepric er besøkt gjennom hele året, men de viktigste pilgrimsdagene er antagelsen om Maria (15. august) og Nativity of Mary (8. september).

Gastronomi og tradisjonell mat

En av de beste måtene å bli kjent med lokalbefolkningen og deres skikker er gjennom lokale kulinariske spesialiteter og mat. Kroatia er kjent for sin utmerkede, tradisjonelle middelhavsmat, som finnes i gode restauranter og tavernaer over hele Makarska-rivieraen. De mest berømte dalmatiske tradisjonelle retter, som vi anbefaler deg å prøve, er lam "na ražnju", blekksprut "pod pekom", kalvekjøtt "pod pekom" ("teletina pod pekom" "), Dalmatian pašticada, svart risotto, blekksprutsalat og fisk (komarča, orada, zubatac, lubin, šampjer, škarpina). Prøv også saus laget av innenlands ekstra jomfruolje, fersk persille og hvitløk. Til dessert smake lokale spesialiteter - dalmatian rozsata og tiramisu.

De vakreste strendene på Makarska Riviera

Punta Rata Beach eller Dugi Rat, Brela

Brela

 

Punta Rata (Dugi rotte) er en vakker steinstrand som ligger i Brela, som ifølge Forbes-magasinet ble erklært som en av de vakreste strendene i verden. Punta Rata Beach ligger ved foten av Berg av Biokovo og er omgitt av furuskog på den ene siden og det klare blå Adriaterhavet på den andre siden. På grunn av naturlig skygge og sandstrandinngang, er Punta Rata ideell for familier med små barn. Det mest gjenkjennelige symbolet på denne stranden, som dekorerer mange postkort, er en liten øy "Brela-stein". Punta Rata har Blå Flagg, et symbol på velutstyrt strand med det eksepsjonelt rene havet. Bortsett fra leie av solsenger og parasoller på stranden, kan du også drikke din favorittcocktail i en av stolpene.

Vruja strand, Brela

Stranden Vruja er en skjult steinstrand omgitt av naturlige bratte klipper. Forsøk på stranden er ikke lett fordi inngangsstien fører gjennom de bratte klippene som for mange gjester representerer en ubehagelig hindring. Vruja Beach er veldig populær blant sjømenn som ofte anker sine yachter eller båter, og nyte den vakre utsikten over det imponerende fjellet Biokovo, furuskog og krystallklart hav. På denne stranden er havet litt kaldere enn gjennomsnittet, siden det er nær fjærer med ferskvann. Nudister eller naturister (FKK strand) ligger på en del av Vruja-stranden. FKK er en forkortelse av det tyske språket for "Frei Körper Kultur", eller "fri kroppskultur".

Podrače-stranden, Brela

Den vakre Podrače-stranden er en av de vakreste buktene i Brela. Den stille og uberørte bukten er skjult og omgitt av steiner og furutrær. Ifølge turistmagasinet "Europas beste destinasjoner" sammen med Zlatni-rotte i Bol (øya Brač) ble Podrače-stranden proklamert som en av de vakreste strendene i hele Europa. Podrače-stranden er preget av krystallklart hav av turkise farger og en eksepsjonell naturlig skjønnhet som forblir uberørt til tross for det rike turisttilbudet. Som de fleste andre strender på Makarska Riviera, er denne steinstranden ideell for familier med små barn.

Nikolina-stranden, Baška Voda

Baška Voda

 

Den største stranden i Baška Voda er den vakre steinstranden Nikolina, som ble oppkalt etter patronenes helgen av Baška Voda, St. Nikola Putnik. På grunn av ekstremt klart sjø har Nikolina-stranden blitt tildelt det blå flagget, det internasjonale symbolet på kvalitet. Denne stranden har et godt turismeutbud, og i 2008 har det blitt tildelt Blåblomstprisen som den bestutstyrte stranden i kroatiske Adriaterhavet. Naturskygge finnes under furutrærne, og det har også solsenger, lekeplasser, barer, restauranter, dusjer og en rekke sportsaktiviteter.

Strand Donja Luka, Makarska

En av de mest berømte strendene på Makarska Riviera er absolutt Donja Luka strand, som ligger i sentrum av Makarska. Donja Luka strand er noen kilometer lang strand med mange furutrær som gir naturlig nyanse. Denne steinstranden er ekstremt populær blant besøkende som kommer til den fra tidlig morgen. Ekstremt rikholdig underholdningspakke gir en fullverdig underholdning for alle aldre. I tillegg til vannsklier og pedalbåter er det også mulig å nyte adrenalinaktiviteter som bungee-hopping eller parasailing. Fra denne stranden kan du nyte vakker utsikt over det åpne havet og fantastiske solnedganger.

Nugal Beach, Makarska, Tučepi

Sør for Makarska, ikke langt fra Tučepi, er det en vakker nudiststrand Nugal (FKK strand). Denne steinstranden er en av de mest berømte nudistene og naturiststrendene i denne delen av Adriaterhavet, og den er ekstremt populær fordi den er skjult blant klippene og furuskogen. Stranden kan nås på to måter - ved å gå gjennom Osejava-skogen (tur varer i omtrent en halv time) eller med båt. Stranden er ideell for nudister og turister som ønsker å flykte fra folkemengder, så ikke forvent en velutstyrt strand med utviklet infrastruktur og ekstra fasiliteter. Nugal Beach vil tiltrekke deg kontrast av krystallklar blå sjø, grønn furuskog og høye bergarter som stiger over den.

Tučepi Beach, Tučepi

Tučepi

 

En av de lengste strendene på Makarska Riviera, Tučepi strand, ligger i kystbyen Tučepi. Ca 4 km lang kjører den vakre steinstranden gjennom hele byen. Bortsett fra den attraktive promenaden, er stranden omgitt av furu- og tamarisk-trær som gir naturlig skygge. På grunn av mange attraksjoner og underholdningsinnhold som vannsklier og pedalbåter er stranden veldig populær blant familier med små barn. Langs stranden er det mange barer, restauranter, butikker og suvenirer, mens solsenger og parasoller kan leies. Om kveldene anbefaler vi at du går langs promenaden og nyter utsikten over det blå Adriaterhavet.

Djevičanska Beach, Igrane

Djevičanska stranden ligger ved den nordlige inngangen til turistbyen Igrane. Igrane har mange vakre strender, men en av de vakreste strendene er Djevičanska stranden. Denne steinstranden er omgitt av furuskog, og siden den er isolert, er den ideell for gjester som ønsker å bevege seg bort fra folkemengden og nyte sin egen fred.

Mala Duba og Velika Duba, Živogošće

Den naturlige steinstranden Mala Duba ligger like sør for attraktiv kystby Živogošće. Denne vakre stranden er ideell for familier med barn som det ligger i byen, og det er tilgjengelig for besøk til fots eller med bil. Denne naturlige oasen er omgitt av grønt av furutrær, som er ideelle for å finne perfekt naturlig nyanse. Det er også mange barer og restauranter, mens promenaden er veldig populær blant mange familier. Fra Mala Duba, er det mulig å nå en annen attraktiv strand Velika Duba som er omtrent en halv kilometer i sør.

Den naturlige steinstranden Velika Duba, som ligger i bukten Velika Duba, regnes som en av de mest attraktive strendene i Makarska Riviera. Bukta ligger i det ubebodde området, 1 kilometer fra bebodd landsbyen Živogošće Blato, som kan nås med en asfaltert vei. Stranden er omgitt av en furuskog som gir naturlig skygge. I løpet av sesongen er en strandbar åpen hvor du kan drikke din favorittcocktail.

Kamp Dole strand, Živogošće Blato

En attraktiv billeir Dole ligger på nordsiden like før inngangen til Živogošće Blato. Den vakre sandstranden i Kamp Dole er omgitt av det klare blå Adriaterhavet og den nærliggende furuskogen med en dyp naturlig skygge. De vanligste besøkende på denne stranden er familier med små barn og venner som kan finne på Kamp Dole stranden alt de trenger for en perfekt ferie.

Gornja Vala, Gradac

Den lengste stranden på Makarska Riviera, en 5 kilometer lang strand i Gornja Vala, ligger i kystbyen Gradac. Denne steinstranden er omgitt av furu- og oliventrær som gir naturlig nyanse til de som ikke liker å overdrive på solen. Fra stranden kan du nyte en fantastisk utsikt over det klare Adriaterhavet og fjellet Biokovo. Mange fasiliteter gjør det til et ideelt reisemål for familier med små barn. I tillegg til barer og restauranter, på stranden, er det også dusj og omkledningsrom, mens for en ekstra kan du leie solsenger og parasoller. De som ser etter aktiv ferie kan spille tennis, strandvolleyball, "picigin" eller nyte jetski. For barn er en vannsklie tilgjengelig. Stranden i Gornja Vala blir ofte besøkt av yachtsmen og yachter, fordi den har det naturlige lyet fra vinden.

Vær oppmerksom på at dette ikke er en omfattende liste over de vakreste strendene i Makarska Riviera siden det er flere hundrevis av vakre og unike strender og bukter på Makarska Riviera. Kontrasten mellom det krystallklare blå Adriaterhavet og tette furuskog som omgir mange strender og bukter, er en unik naturlig skjønnhet som er vanskelig å finne. Spesielt tatt hensyn til imponerende fjell av Biokovo som stiger over Makarska Riviera. Utforsk den naturlige skjønnheten til en av de vakreste delene av Dalmatia. Makarska Riviera venter på deg!

Overnatting på Makarska Riviera

Det finnes et bredt utvalg av overnattingsmuligheter i Makarska Riviera. Enten du vil tilbringe ferien på et hotell, privat innkvartering eller camping, er tilbudet rik. Avhengig av dine preferanser kan du velge å bo på et hotell eller i privat innkvartering på de vennlige vertene i en av nyrenoverte leiligheter eller i et feriehus. For å oppleve lokal atmosfære og skikker hos lokalbefolkningen anbefaler vi sterkt at du bor i privat innkvartering - enten du er på utkikk etter en leilighet med terrasse og havutsikt, et feriehus med svømmebasseng eller et moderne rom.

Via denne nettsiden kontakt eiere av privat innkvartering direkte, spar opptil 40% og tilbringe en uforglemmelig ferie på Makarska Riviera. Du kan finne billig overnatting i en leilighet, rom eller feriehus langs hele Makarska-rivieraen. Besøk Makarska, Brela, Baška Voda, Promajna, Tučepi, Podgora, Bratuš, Drašnice, Igrane, Živogošće, Drvenik, Zaostrog, Podaca, Brist eller Gradac. Tilbring ferien på vakre strender omgitt av krystallklart Adriaterhavet og fersk sjøluft. Velkommen til Makarska Riviera!

Tagger: Makarska Riviera, Makarska, Brela, Baška Voda, Tučepi, Biokovo, helligdager, reiseguide

Vi vil gjerne høre dine kommentarer, historier og opplevelser i Kroatia i kommentarer nedenfor


Utvalgt tilbud av leiligheter og privat innkvartering i Kroatia