Grunnleggende informasjon om Kroatia

Hvorfor besøke Kroatia og bestille leilighet, rom eller feriehus direkte med eierne via leiligheterkroatia.com?

Om Kroatia

Republikken Kroatia blir sett på som et av de vakreste landene i verden som fortjener sin geografiske beliggenhet. Kroatia okkuperer den største delen av østkysten av Adriaterhavet som, som en del av Middelhavet, trenger dypt inn i europeisk jord. Kroatias strandlinje og mange øyer nyter størstedelen av Adriaterhavskysten. Den smale Dinara-fjellkjeden skiller landets middelhavsregion fra sin sentraleuropeiske kontinentale del, som spenner fra de østlige kantene av Alpene i nord-vest til bredden av Donau i øst, og omfatter den sørlige delen av det fruktbare Pannoniske lavlandet.

Adriaterhavet

Intensivt er det blå Adriaterhavet 783 km langt, hvorav den totale kystlinjen inkludert øyene er 7868 km lang, og den kroatiske delen som hører til 74%, eller 5.835 km, er den egentlige utførelsen av den fineste kvaliteten i Middelhavet . Hvis du vil ha nøyaktige tall: åpenheten og klarheten i havområdene som strekker seg opp til 56 meter, og langs kysten som går opp til 5 meters dyp. Havdypet i nord langs strandlinjen til Istra er opptil 50 m dyp, mens det på øya Palagruža går opp til 250 m dyp og nær den fjerneste øya Jabuka og går opp til 1300 i dybden. Den gjennomsnittlige sjøtemperaturen om sommeren varierer mellom 22-27° C og den laveste vintertemperaturen ca 7° C, og om våren behagelig 18° C.

Klima

Kroatia har tre klimasoner. Interiøret er moderat varmt og regnfull, mens Kroatias høyeste topper har et fjellklima som inkluderer snøfall. Områdene langs Adriaterhavskysten har et behagelig mildt middelhavsklima med et stort antall solskinnsdager, somrene er varme og tørre og vintrene er milde og våte. Gjennomsnittstemperaturer i det kontinentale interiøret er januar -2 til 0° C, med noe lavere temperaturer i de høyeste høydene; August omtrent 20° C, med rundt 12° C i de høyeste høydene. Gjennomsnittstemperaturer i Littoral (Adriaterhavskysten) er -5 til 9° C, august -22 til 25° C. Havtemperaturen om vinteren er 12° C og omtrent 25° C om sommeren.

Kultur og historie

Hvis du er interessert i antikken, bør du starte fra det romerske amfiet i Pula, gjennom Zadar og forumet - det største utgravde forumet ved østkysten av Adriaterhavet - og deretter til det praktfulle palasset til keiser Diocletian i Split. Gjennomgangstid, fra den før-romanske kirken St. Domnius i Zadar, som dateres fra 900-tallet til den romanske verden som er den magiske monumentbyen Trogir, eller øyene Krk og Rab. Følg den gotiske perioden i Zagreb, Pazin, eller for eksempel byen Ston på Pelješac-halvøya. Oppdag renessansen i Osor på øya Cres, Šibenik-katedralen, øyene Hvar og Korčula, og til slutt, den eneste Dubrovnik. Byene Varaždin, Bjelovar og Vukovar lyser med prakten av barokken, mens arven fra 1800-tallet er på sitt beste i Rijeka, Osijek og, selvfølgelig, i sentrum av Zagreb.

Valuta

Den offisielle valutaen i Kroatia er kuna (1 kuna = 100 lipa). Utenlandsk valuta kan byttes i banker, vekslingskontorer, postkontorer og i de fleste turistinformasjonskontorer, hotell og campingplasser. Kredittkort (Mastercard, Visa, American Express og Diners) aksepteres på nesten alle hotell, båthavner, restauranter, butikker og kontanter.

Vi inviterer deg til å oppdage og nyte Kroatias skjønnhet, det milde klimaet, det krystallklare vannet, vakre strender og den uberørte naturen kombinert med en rik historie og kulturarv, deilig mat og gode viner, men fremfor alt de varme og vennlige innbyggerne.

Videopresentasjon Kroatia

Informasjonskilde:

REPUBLIKK KROATIA

Politisk system - Parlamentarisk demokrati
Offisielt språk - Kroatisk
Befolkning - 4.429.078
Område - 56.594 km2
Hovedstad - Zagreb
Kystlinjens lengde - 5835 km
Antall øyer - 1185 (47 bebodd)
Høyeste topp - Dinara (1831m)
Valuta - kuna (1kn = 100 lipa)
Kroatisk flagg

Følg oss
Annonse