Aktiviteter og attraksjoner i Kroatia

Vi inviterer deg til å prøve alle aktiviteter og attraksjoner og oppleve en uforglemmelig aktiv ferie i alle deler av Kroatia, fra det krystallklare Adriaterhavet, over fjellene, til de grønne slettene i Slavonia og det kontinentale Kroatia!

Sykling

Sykling i Kroatia

Fra makadamfeltstiene som er ideelle for terrengsykling og asfalterte veier for enkel sykkeltur for familier, er det et slikt mangfold i Kroatia, slik at hvem som helst kan finne den ideelle sykkelveien for seg selv. Hvis du ikke kan ta sykkelen din, kan du alltid leie den og starte et uforglemmelig eventyr i fjellene, øyene og den kroatiske kysten.

Seiling og nautikk

Seiling og nautikk i Kroatia

66 øyer, 652 små øyer, 389 klipper og 78 skjær er mer enn tusen og en grunn til seildrømmen i Kroatia. Ideelt delt langs hele Adriaterhavskysten, er øyene ikke over 10 nautiske mil i avstander fra fastlandet og fra hverandre. Med cirka 1500 bukter og havner på øyene og fastlandet, er den kroatiske Adriaterhavet like ideell for seiling eller cruisebåter. 56 moderne marinaer med 16.000 fortøyninger og 5 500 tørre køyer er tilgjengelige hele året. I de fleste av disse marinaene kan du leie en seilbåt eller ta profesjonelle kurs i seiling.

Dykking

Dykking i Kroatia

Adriashavets rike undervannsverden er rundt 50 meter dyp i det nordlige Adriaterhavet og når til rundt 250 m dybde nær Palagruža, og ikke langt fra Jabuka når den dybder på rundt 1300 moh. Erfarne dykkere kan dra på organiserte turer på jakt etter attraksjoner som attraktiv endemisk flora og fauna i Adriaterhavet eller forliste romerske bytter og krigsskip. Nybegynnere får muligheten til forskjellige profesjonelle kurs og dykking.

Rafting

Rafting i Kroatia

Hvis du er ute etter rafting av høy kvalitet i Kroatia, husk navnene på elver: Kupa, Dobra, Mrežnica, Korana, Una, Zrmanja og Cetina. Tallrike organiserte rafting-turer i Kroatia inkluderer en guide og alt nødvendig utstyr for hvert besetningsmedlem. På grunn av vanskelighetsgrad har kroatiske elver generelt tredje grader, og bare unntaksvis i elver har Dobra og Una en fjerde grad som innebærer en stor grad av teknisk beredskap og evne. Rafting kan også være morsomt og avslappende for hele familien, som for eksempel ved elven Cetina i Dalmatia nær Omiš.

Kanopadling

Kanopadling i Kroatia

Visste du at kanopadling er den gamle tradisjonen i Kroatia? Tradisjonelle kroatiske kanoer, såkalte trupice, brukes fremdeles til fiske og transport i deltaet til Neretva-elven. Kanoutflukter med lokale guider, som er egnet for familie- og gruppeutflukter, tar deg med på naturskjønn kjøretur i nærheten av mange slott og fort som Trakošćan, Ozalj og Dubovac, eller Radmans møller ved elven Cetina eller Krka gamle fabrikker. Spesiell natur venter på deg på en øy Visovac med et kloster som ligger midt i en innsjø dannet av elven Krka.

Kajakkpadling

Kajakkpadling i Kroatia

Kroatiske farvann har spennende potensialer på elv-kajakkpadling eller roligere naturskjønne turer. Nesten hver elv har ulik alvorlighetsgrad. Fra elvene Dobra, Mrežnica, Una, Kupa, Korana i nord til elvene Zrmanja, Krka og Cetina i sør, med en kajakk oppdager du vakre naturscener. Du kan dra på organiserte turer der du får alt utstyret eller selv og gå nedover de vakre elvekanjonene og over mange fossefall som nyter i uberørt natur full av dyreliv. Havkajakkpadling er også veldig populær og tilbys langs hele kysten, spesielt på turiststeder som Dubrovnik, hvor du for eksempel kan se Dubrovnik bymurer fra sjøen. Du kan også besøke mange ubebodde små øyer og nyte i det krystallklare Adriaterhavet.

Ridning

Ridning i Kroatia

De mest kjente ridesentrene i Kroatia ligger i Slavonia, Istrien og Dalmatia. Fra små familiegårder til de moderne ridesentrene med skoler, og den stadig mer populære terapeutiske ridningen, til den mest kjente tradisjonelle rideskonkurransen - den berømte Sinj Alka, Kroatia tilbyr et bredt spekter av tilbud for ridning. I Djakovo i Slavonia kan du fremdeles finne berømte Lipizzaner-hester som er dyrket her siden 1200-tallet. Du kan utforske mange naturlige underverk i Kroatia som Velebit-fjellet på hesteryggen, noe som er en unik opplevelse når du kobler helt til naturen.

Flyr

Flyr i Kroatia

Kroatiske flygeblad og paragliders er samlet i private klubber og flyskoler, og tilbyr organiserte turer og internasjonale konkurranser. Du kan fly med en ballong over fjellet Medvednica nær Zagreb til kroatiske Zagorje, Samobor eller Žumberak og helt til Slavonia. Passer for paragliders er mange fjelltopper som Učka og Ćićarija i Istria, Gorski Kotar, på fjellene Velebit og Mosor og Dalmatian innlandet, og også i Sør-Dalmatia som Biokovo og Rilić fjell og topper på øya Krk, Brač og Hvar. Paragliding tilbyr en uforglemmelig flyopplevelse, og et av de beste eksemplene er på Biokovo-fjellet, hvor du begynner å fly i 1500 meters høyde og slutter på en av strendene i Makarska Riviera.

Speleologi

Speleologi i Kroatia

Som en ekte Karst-region er Kroatia full av huler. Den mest berømte og mest magiske er den blå grotten på øya Biševo og Dragons-hulen på øya Brač. Caves of Papuk, Kordun-regionen, Lika, Dalmatia og Dalmatian Zagora er åpne for besøkende å glede seg over forskjellige former for stalaktitter og stalagmitter. De mest attraktive hulene ligger i Istria, Gorski Kotar og Medvednica, og for de sanne elskere av undergrunnen anbefaler vi Veternica-hulen nær Zagreb, Cerovačke-hulene nær Gračac og Lukas grop på Velebit.

Fjellklatring

Fjellklatring i Kroatia

Kroatia er et land med mange turveier. Nybegynnere kan starte allerede i nærheten av Zagreb, Ogulin, Rovinj, Pazin, Split og Omiš. Interessante turstier og fjell venter også på øyene som Mljet, Hvar, Brač og Vis. Dedikerte turgåere kan velge så mange som 400 organiserte turstier, noen av dem som er de mest krevende i Europa. Topp destinasjoner venter i fjellene Paklenica, Velebit, Ućka, Dinara, Mosor og Biokovo, hvorav den 350 m høye klippen Anića Kuk, Kroatias største attraksjon for alpinister. En av de mest kjente turstiene i Kroatia er absolutt Premužić-løypa som er 60 kilometer lang og passerer gjennom de mest interessante delene av Velebit-fjellet med spektakulær utsikt over Kvarner og Adriaterhavet.

Sportsfiske

Sportsfiske i Kroatia

Visste du at den første harpunen for undervannsfiske kom til Kroatia på begynnelsen av 1900-tallet, og at det første verdensmesterskapet i undervannsfiske ble holdt for lenge siden i Mali Lošinj i 1957? Enten du liker å fiske på elven, havet eller under vann, vil Kroatia definitivt oppfylle alle drømmene dine om å fiske. Fra forskjellige marine arter som havabbor, dentex, havbrasmer, tunfisk og ferskvannseksempler som ørret eller steinbit, er Kroatia et enestående toppmål for sportsfiskere.

Golf

Golf i Kroatia

Veksttrenden er hvert år høyere og flere og flere velger denne sporten som den ideelle formen for rekreasjon og avslapning i naturen. Selv om det i Kroatia foreløpig ikke er noe felt med 18 hull, bortsett fra i nasjonalparken Brijuni, og noen få private golfterrasser, med 9-hullsfelt. På grunn av det ideelle landskapet og det milde klimaet, planlegger Kroatia å bli et viktig golfmål i Europa.

Ski

Ski i Kroatia

Umiddelbart i innlandet til Rijeka ligger skisenteret Platak, og litt lenger det kroatiske olympiske senteret Bjelolasica i 620 m høyde. I nærheten av hovedstaden Zagreb kan du gå på ski i skråningene i Medvednica på de nylig dekorerte løypene fra den høyeste toppen Sljeme. Her har siden 2005. holdt en viktig internasjonal konkurranse - Snødronning, som er oppkalt etter vår verdens skidronning Janica Kostelić.