Oppdag de vakreste strendene i Kroatia

Oppdag de vakreste strendene i Kroatia

23.06.2019.


Kroatia er ikke bare kjent som landet med klartblått hav, men det er også kjent for sine vakre og mange øyer, bukter og bukter, samt andre naturlige skjønnheter. Med tanke på at den kroatiske kysten er lang har Kroatia mange vakre stein-, småstein- og sandstrender. Selv om flertallet av strendene er svært populære blant turister, er mange strender og bukter fortsatt uoppdaget og praktisk talt uberørt. I utgangspunktet valgte vi de 10 flotteste strendene i Kroatia, siden mange flotte strender ikke kan utelates, utvidet vi vår liste til de 12 beste strendene i Kroatia. Nedenfor finner du de 12 beste strendene i Kroatia som gir deg målløshet.

Zlatni rotterstrand - øya Brač

Zlatni rat, otok Brač

På grunn av det unike og gjenkjennelige utseendet til stranden Zlatni-rotta på øya Brač, vurderer mange denne stranden som den mest attraktive stranden i Adriaterhavet. Pebble-stranden Zlatni-rotta forandrer seg hele tiden avhengig av vind, bølger og sjøstrømmer. Sterke vind og bølger gjør Zlatni-rotter til et ideelt sted for windsurfing. Stranden er omgitt av furuskog og ligger på sørsiden av øya Brač, som strekker seg over mer enn tusen meter. Sjekk tilbudet av leiligheter og privat innkvartering i Bol på øya Brač, nær stranden Zlatni rotte.

Sakarun strand- øya Dugi otok

Sakarun, Dugi otok

Stranden som sikkert vil forlate deg pusten er Sakarun strand (eller Saharun strand) - den mest populære stranden på Dugi otok. Denne 800 meter lange stranden ligger på den nordlige delen av øya, og ligger i nærheten av Veli rotte og Bozava. Hvit sand og klart hav er omgitt av furuskog og er ideelle for familier med barn. På grunn av sin eksepsjonelle skjønnhet, anser mange mennesker Sakarun strand den vakreste stranden ved Adriaterhavet. Sjekk tilbudet av leiligheter og privat innkvartering på Dugi otok, der Sakarun Beach ligger.

Strender av Makarska Riviera - Brela, Makarska Riviera

Av mange er den mest attraktive og vakreste delen av hele Adriaterhavet Makarska Riviera, som strekker seg 53 kilometer langs fjellet Biokovo. Det som gjør Makarska Riviera spesielle er et stort antall attraktive strender omgitt av grønne furutrær som gir naturlig nyanse. Imidlertid er to strendene i Makarska Riviera spesielt imponerende, og begge er i Brela - Podrače strand og Punta Rata strand (Dugi Rat strand). Pebble Beach i Punta Rata ligger ikke langt fra varemerket til Makarska Riviera og Brela, en liten stein øy kalt "Brela steinen". Punta Rata Beach er innehaver av "Blå Flagg". Også, denne stranden er blitt erklært som en av de vakreste strendene i verden av Forbes magazine. En annen steinstrand erklærte den vakreste stranden i Europa i henhold til "Europas beste destinasjoner", Podrače strand, som ligger i en vakker stille bukt like nord for Brela. Den turkise sjøen, furuskogene og den fantastiske Biokovo-omkringliggende Podrače-stranden garanterer den perfekte ferie. Tilbring ferien på Makarska Riviera i en av de attraktive leilighetene eller fritidsboliger.

Saplunara strand - øya Mljet

Salapura, Mljet

Den vestlige delen av øya Mljet, som er den grønneste kroatiske øya, er beskyttet som den første nasjonalparken ved Adriaterhavet. Øya Mljet ligger nær øya Korčula, byen Dubrovnik og Pelješac-halvøya. En av de vakreste strendene på denne grønne øya er stranden i Saplunara - en vakker sandstrand lagune som ligger på den sørøstlige delen av øya. Siden det ikke er noen direkte ferge til Saplunara, er denne stranden ideell for personer som ønsker å flykte fra folkemengdene og slappe av. Privat innkvartering finnes i umiddelbar nærhet, bare 50 meter fra Saplunara-stranden. Hvis du tar deg tid, anbefaler vi også å besøke NP Mljet. Finn rimelige leiligheter og privat innkvartering på øya Mljet.

Stiniva strand - øya Vis

Stiniva, Vis

Stiniva er en 600 m lang bukt omgitt av to høye steinete klipper, noe som gjør den til en av de mest attraktive strendene på hele Adriaterhavet. Hvis du ikke har en båt, er det en utfordring å nå Stiniva strand, fordi det tar ca. 25 minutter å gå gjennom den uhindrede banen fra landsbyen Žužeca. Det er en liten restaurant på Stiniva strand hvor du kan oppdatere deg selv med en drink. På øya Vis har du muligheten til å bo i byen Vis på østsiden av øya eller i Komiži på vestsiden av øya.

Paradise strand - Lopar, øya Rab

Paradise beach, Lopar, Rab

Paradisstranden, nesten 2 kilometer lang, ligger i den nordlige delen av øya Rab. På grunn av kvaliteten på vann og rent miljø, tildeles Paradise strand den "Blå Flagg" som gjør denne stranden til et ideelt reisemål for familier. Paradise strand tilbyr sine gjester ulike sportsfasiliteter, inkludert strandvolleyball, vannsklier og strandmoro. Du kan finne overnatting i mange leiligheter og rom i privat innkvartering i Lopar på øya Rab.

Banje strand - Dubrovnik

Banje, Dubrovnik

Dubrovnik's Banje Beach ligger kun to minutter fra gamlebyen og bymurene. Det som gjør denne stranden unik er det klare havet og en spektakulær utsikt over naboøya Lokrum og veggene i den gamle Dubrovnik-byen. I tillegg til å svømme og slappe av på solsengene, kan du nyte en cocktail eller en forfriskende drink i den nærliggende baren. Hvis du er idrettsmann, og du liker å tilbringe sportsaktiviteter på sandstrand Pebble Beach Banje, kan du spille strandvolleyball, fotball, vannpolo og det opprinnelige kroatiske spillet - picigin. På grunn av store mengder i juli og august, anbefaler vi ankomst til stranden tidlig om morgenen. Natteliv på stranden Banje starter med en solnedgang når denne bystranden blir til et sentralt sted for uteliv. Hvis du ønsker å besøke Dubrovnik og bo i rimelig innkvartering, anbefaler vi direkte kontakt med private eiere av apartmants og rom.

Hvit strand - Solaris, Sibenik

Bijela plaža, Solaris, Šibenik

Solaris feriested ligger i Šibenik skjærgård, nær byen Sibenik, sentrum av Šibenik-Knin fylke. Hvit strand ligger i den sentrale delen av turistkomplekset, og vannsklier, svømmebassenger, lekeplasser for barn og annen medfølgende underholdning gjør det til et uunngåelig reisemål for familier med barn. Den hvite stranden ble oppkalt etter eksepsjonelt hvit sand. For de som foretrekker å tilbringe ferien i et turiststed, kan de danse i rytmene til populære R & B sanger, nyte en av favorittcocktails, og slapp av i utendørsbassenget. Overnatting i nærheten av Solaris turistkompleks og den hvite stranden finnes i nærheten Brodarica eller i byen Šibenik.

Strand Sveti Ivan - Lubenice, øya Cres

Sveti Ivan - Lubenice, otok Cres

Øya Cres er den største Adriaterhavet og ligger i Kvarnerbukten i nord Adriaterhavet. På toppen av klippene på 378 meter høye, er Lubenice bygget, et magisk sted med vakker utsikt over Cres-Lošinj-skjærgården. Under dette sjarmerende stedet ligger St Ivan's strand (eller Lubenice-stranden), omtrent førti minutter unna til fots. St. Ivan Beach er blitt erklært som en av de vakreste strendene i verden av mange utenlandske magasiner. Pebble Beach St. Ivan er ideell for en rolig ferie fordi det ikke er for mye kommersielt innhold på stranden. Du kan finne overnatting i leiligheter, rom eller feriehus i Cres, den største byen på øya, som ligger 20 kilometer fra stranden St. Ivan ved foten av Lubenica.

Strand Vučine nær Žuljana - Pelješac

Žuljana - Pelješac

Peninsula Pelješac er den nest største halvøya i Kroatia, og ligger i den sørlige delen av Kroatia i Dubrovnik-Neretva County. Mange tror Pelješac-halvøya er middelhavsparadis kjent for sine utmerkede røde viner, jomfruoliven og skjell fra hvilke de mest berømte er Ston østers. Takket være de gunstige sjøstrømmene, har Pelješac et krystallklart hav med mange vakre buktbukter og strender. En av disse er sandbukta Vučina nær Žuljana, som ligger i sentrum av halvøya. Bortsett fra sin enestående skjønnhet, gjør hyggelige kyster rundt Vučina strand (Žuljana) denne stranden ideell for eventyrelskere som søker dykking og undervannsfiske. Du kan finne billig overnatting i private leiligheter i Žuljana, nær Vučina strand.

Spiaza strand - øya Susak

Spiaza – Susak

Øya Susak tilhører Cres-Lošinj-skjærgården. Spiaza strand ligger på den nærliggende sandstranden Spiaza, nær landsbyen. På grunn av grunt hav, sand og tilgjengelighet er Spiaza strand egnet for familier med barn. Mange tror at sanden fra Susak hjelper barn og pasienter med kronisk sykdom, fordi sand har spesifikke medisinske egenskaper. På stranden Spiaza er det mulig å leie solseng eller strandstol, samt spille volleyball. Stranden har også flere kafébarer og restauranter. Hvis du vil besøke denne unike øya i Adriaterhavet, anbefaler vi å bestille en leilighet i Susak.

Strand Slanica - øya Murter

Øya Murter er den største øya i Sibenik-området, og den har en av de mest populære strendene i Dalmatia - Slanica-stranden. Slanica sandstrand er den mest populære stranden på øya Murter. Bortsett fra sanden strekker seg også Slanica-stranden over klippene hvor du kan skjule deg i skyggen av furutrær. Gitt at Slanica-stranden er sand og har mange attraksjoner for barn, er stranden ideell for familier med barn. Bortsett fra den vakre sanden, kjennetegnes stranden av det salte havet av turkisfarge.

Tagger: Beste strender, Kroatia, Adritic sea

Vi vil gjerne høre dine kommentarer, historier og opplevelser i Kroatia i kommentarer nedenfor


Utvalgt tilbud av leiligheter og privat innkvartering i Kroatia