Baćina innsjøer - Oase i den dalmatiske karst!

Baćina innsjøer - Oase i den dalmatiske karst!

27.08.2018.


En sommer er kommet. Det er en periode hvor de fleste av oss drar på så lenge ventet ferie. Disse er de to, tre ukene av året når vi vil at livet skal være fri for stress og stress. "Solen, havet og en bok er de eneste tingene jeg trenger," er mine vanlige tanker før de drar på ferie. Men så snart jeg kommer over overfylte Adriatiske strender, innser jeg at dette ikke ville være nok. Et stille sted uten for mange mennesker og turister er faktisk det jeg egentlig trenger!

Jeg oppdaget en slik oase i sommer, sør for den kroatiske Adriaterhavskysten, nærmere bestemt i Dubrovnik-Neretva-sjøen. Det er ingen folkemengder eller for mange mennesker. Det er et sted hvor du finner din plass i skyggen eller nyt i sol, forfriskning i det vanlige vannet og leser bøker i fred og ro. Kriketter er nesten de eneste levende skapningene som kan forstyrre din fred. Her vil du kunne nyte ulike vannsportsaktiviteter - svømming, kajakkpadling etc. Videre kan du også ta padle surf leksjoner her. Hvis du også drømmer om en slik ferie, kan du besøke Baćina innsjøer! Jeg tror at disse innsjøene er ukjente for de fleste av dere, derfor gir jeg deg få innsikt i denne idyllen i Dubrovnik-Neretva-fylke.

 

Baćina innsjøer - Dalmatia

 

Baćina innsjøer ligger i Baćina, et lite sted nær byen Ploče (et sted mellom Makarska og Dubrovnik). Den består av totalt seks koblede og en separat innsjø; Voćuša (eller Oćuša), Trniševo (eller Crniševo), Podgora, Sladinac, Vranjak (eller Vrbnik), Vitanj og Plitko.

Disse er ferskvannsjøene, selv om det også er fjærer direkte forbundet med havet. Innsjøene er kryptodepression, noe som betyr at bunnen av sjøen ligger under havnivået. Det er tre små øyer på innsjøene. Innsjøene har en eksepsjonell naturlig verdi fordi et stort antall beskyttede, og til og med endemiske, arter av planter og dyr har vært bebodd der.
Du kan også tilbringe ferien her nær innsjøene siden Baćine tilbyr privat innkvartering i leiligheter og leirer. Hvis du er vant til campingvogn eller telt, er det 2 leirer like ved innsjøen. Hvis du ikke er den typen person, er det noen få leiligheter og rom i Baćine. Siden det ikke er noen butikk, er det mulig å kjøpe matvarer i den nærliggende byen Ploče eller i en av Makarska-riviera-byene.

Hvis du besøker Baćina innsjøer i midten av august, mer spesifikt den andre lørdag i august, ikke gå glipp av den tradisjonelle Neretva Marathon. Amatør sport konkurranse i små båter (tradisjonelle historiske båter) i Neretva Delta. Løpet starter under broen i Metković og fortsetter nedstrøms langs elven Neretva gjennom stedene: Kula Norinska, Krvavac, Opuzen, Komin, Banja, Šaric Struga. Rogotin, Čeveljuša, Stablina og slutter i byen Ploče hvor elven renner ut i Adriaterhavet. Lengden på ruten er 22.500 meter.

 

Baćina innsjøer - Dalmatia

 

Alle disse er stedene som utgjør Neretva Delta. I motsetning til den tradisjonelle dalmatiske karsten som har lite fruktbar land, er Neretva Delta et stort område av dyrket jord først og fremst for landbruket. Kjente Neretva vannmeloner og sitrusfrukter (appelsin, sitron, mandarin) er de viktigste landbruksprodukter i dette området. Når du kjører gjennom dalen langs elva og vei, finner du et større antall boder, hvor du kan kjøpe forskjellige innenlandske produkter, frukt og grønnsaker.

Hvis du tilbringer ferien i Makarska Riviera eller du er på vei til Pelješac eller Dubrovnik, sørg for å besøke et lite sted for Baćine og Baćina innsjøer. Ta en tur rundt innsjøene enten med båt, kajakk eller padle surf og oppdatere deg selv ved å bade i innsjøene! Du kommer ikke til å bli skuffet! Du kan til og med kanskje like det her så mye at din retur til Makarska eller din videre tur til Dubrovnik ville bli utsatt.

Tagger: Baćina innsjøer, Ploče, Neretva, Dalmatia

Vi vil gjerne høre dine kommentarer, historier og opplevelser i Kroatia i kommentarer nedenfor


Utvalgt tilbud av leiligheter og privat innkvartering i Kroatia