Ferie på Vis, en av de fjerneste øyene i Adriaterhavet

Ferie på Vis, en av de fjerneste øyene i Adriaterhavet

Når folk snakker om de vakreste kroatiske øyer, er Vis alltid blant dem, og du må huske på at Kroatia har mer enn 1100 av dem, rundt 60 befolket. Vis er spesielt nevnt av de som var der. Min erfaring er den samme som opplevelsen av alle de som var der før meg. Jeg tør til og med si det er det vakreste stedet Adriaterhavet. Jeg vil imidlertid ikke skryte av at jeg så det hele, men jeg har sett nok, og jeg kan si at dette var en av de mest interessante feriene, fulle av vakker og uberørt natur, fine strender og god mat og vintreet.


Vis

For å glede deg over alt Vis tilbyr, må du først komme dit, og det er den eneste delen som ikke er så fin. Fergen går fra Split to ganger på daglig basis, så hvis du savner den første, venter du ganske lenge på den andre. Billett for to personer og en bil (hva jeg vil anbefale angående størrelsen på øya) forårsaker øyeblikkelig hodepine, en enveisbillett er 480 kuna eller rundt 65 euro. Ferjeturen varer nesten to og en halv time, og det er så lenge du vil ha hodepine fordi den vil forsvinne i det øyeblikket du ser Vis for første gang.


Vis - Komiža

Vis er et av to større steder på øya, Komiža er litt mindre. Så la oss starte med det viktigste om sommeren - strendene. Kamenice er en grusstrand i Komiza, populær blant yngre generasjoner siden salongbaren blir til en klubb om natten. Ved siden av salongbaren er det en restaurant som tilbyr god mat til rimelige priser.

Stiniva ligger på sør på øya og tituleres ofte som den vakreste kroatiske stranden og en av de vakreste i Europa. Det er en klippe fra begge sider, så passasjen er bare 15 meter bred. Det er ekstremt uvanlig og unikt. På grunn av sin beliggenhet er det ingen sol etter 17.00. For å komme dit må du gjøre klatring og fotturer. Forhåpentligvis er du i god form siden en vanskelig og bratt sti varer omtrent 15 minutter. Du har kanskje flere riper når du ankommer og vil være fullstendig dekket av svette, men det lønner seg siden denne typen guds lek med naturen du ikke så. Zaglav ligger på østsiden av øya, og for å komme dit må du opp på stedet Milna. Når du har kommet inn i den, må du gå 15 minutter fra hovedstranden, i motsetning til at Stiniva-stien er her synlig og det er ingen klatring. Det er en sandstrand, ideell hvis du vil ha litt ro. Srebrna er en strand i nærheten av Zaglav og fikk navnet sitt på grunn av refleksjon av steinblokker i måneskinnet. Den er perfekt for familier siden den har mye furuskog, derfor skygge. Det er også en restaurant og parkering.


Vis - Komiža

Vis og den delen av Adriaterhavet er mest populær for den er blå grotten , og du må ikke gå glipp av det ved en tilfeldighet! Det ligger på den nærliggende øya Biševo. Billetten koster 70 kunas (litt under 10 euro), men for å komme dit, må du betale noen av de lokale sjøtransportselskapene. De vil ta en tur på det, så for ytterligere 130 kunas (18 Euro) vil du også se hulen Medvidina og stranden Porat. Blue Cave er et unikt sted, dessverre, kommersialisert, men selv fem minutter inne vil fascinere deg fullstendig. Inngangen i seg selv er interessant siden havnen er liten, så bare små båter kan komme seg inn. Kaptein på båten vil fortelle deg å legge deg når du kommer inn ellers slår du på hodet. Inne i hulen er stillhet det første du legger merke til, motsatt av alt som skjer ute. I en kombinasjon med vakker blå refleksjon og cristal klar bunn (selv om dybden er 20 meter), vil du oppleve absolutt ro. Du kan ta bilder, men svømming er forbudt. For å oppsummere det hele med ett ord - fantastisk.

Etter å ha besøkt den blå grotten, tar du en kort tur til Porat-stranden på øya Bisevo. Stranden er skjermet fra vindene, det er en furuskog og du kan velge hvor du vil legge håndkleet ditt, noe som betyr at det ikke er overfylt. Jeg er kanskje subjektiv, men Porat er den vakreste stranden ved Biševo og Vis, så ikke rart jeg gikk hele veien dit to ganger.


Vis - Blauwe grot

Hvis du frykter at du ikke vil gjøre noe annet enn å bade og sole deg, tar du feil. Du kan gå til et av de to sommerkinoene som er ute. Den ene ligger i Vis, den andre i Komiza. For bare 25 kunas (3,5 Euro) kan du i utgangspunktet se alle blockbusters. Gostionica Aerodrom er faktisk vingård / taverna der jeg spiste en berømt kake kalt "viška pogača". For å være mer presis, "komiška pogača". Deigen er den samme, sardiner går i begge deler, men den fra Komiza har ekstra tomatfyll. På samme sted drakk jeg den beste hvite vintreet i livet mitt - Vugava, den søte typen som bare vokser på denne øya. For å markere, er Aerodrom ved Plisko Polje, og for å komme dit må du bruke en av to hovedveier. Den ene er 10 km lang og den andre 18, saktere, men med mye bedre utsikt. Stedet du også må besøke er konditoriet Cukar. Ekstremt velsmakende kaker i området fra 12 til 19 kuna (1,5 til 2,5 euro) vil få deg til å komme dit hver dag. De er også forskjellige på en positiv måte på grunn av uvanlige ingredienser som lavendel, fiken, rosmarin, salvie. Konkurransen er glad Cukar tenker ikke på å åpne flere butikker som denne. Jeg må nevne flere flere må se steder. Besøk festningskongen George III, dra dit i det minste for en drink. Festningen ble bygget av den britiske kongelige marinen for mer enn to århundrer siden, og en i dag er et sted der det ofte holdes bryllup i helgene. Ikke gå glipp av Tito-hulen som var residensen til Josip Broz Tito under andre verdenskrig. Det er under Hum, det høyeste punktet på Vis. Utsikten derfra er fantastisk. Til frokost går restauranten Fabrika i Komiza. Du vil bli godt matet, atmosfæren er veldig fin, og med kaffe inkludert inkluderer alt dette koste deg knapt 100 kunas (13 Euro). Til middag er jeg sikker på at minst en gang vil du ha muligheten til å oppleve "fiskekvelder", i motsetning til de som er på andre øyer, er denne gratis for alle mennesker der.


Vis - Porat strand Biševo

Ord kan ikke beskrive hvor vakker Vis er og alt det tilbyr, så det beste du kan gjøre er å gå dit og se det selv. Jeg kan garantere at du ikke vil bli lei deg! Den beste måten å tilbringe ferier på øya Vis er å leie en leilighet direkte med eiere av overnatting, fordi den vil være mye billigere, og eierne vil fortelle deg mange nyttige opplysninger om øya. Du kan velge mellom leiligheter i byen Vis og leiligheter i Komiža, men sikkert vil du glede deg over og ha en flott tid og høytid på denne magiske øya.


Vis - kaart

Tagger: øya Vis, Komiža, Biševo, blå hule

Vi vil gjerne høre dine kommentarer, historier og opplevelser i Kroatia i kommentarer nedenfor


Utvalgt tilbud av leiligheter og privat innkvartering i Kroatia