Robinsons ferie i Kroatia på øyene Drvenik Veli og Drvenik Mali

Robinsons ferie i Kroatia på øyene Drvenik Veli og Drvenik Mali

Antallet gjester på Adriaterhavskysten har hele tiden vokst i siste periode. Å finne et ledig sted på en av de populære strendene i løpet av sesongen, er sikkert ikke en lett oppgave lenger. Hvis jeg til den oppgaven legger til et ekstra kriterium, at det handler om stille og skjult hjørne på stranden, blir det ofte oppdrag umulig.

Jeg ville våge å si at det er flere og flere oss til hvem klart hav bare ikke er nok til ferie. Lei av det travle tempoet og stressende hverdagen, ønsker vi en ferie tilbrakt i fredelig naturlig oase. Det er mange slike steder i Kroatia! Heldigvis er ikke mange mennesker klar over dem ...

Drvenik Veli

 

Motsatt Trogir er øyene Drvenik Mali og Drvenik Veli. Så snart du nærmer deg øya Drvenik Veli, dvs. Drvenik Veliki, landsby på samme øy, som er den endelige destinasjonen til Jadrolinija fergen (utgangspunktet er Seget Donji eller Trogir), begynner du å føle sjarmen til typiske øya liv. En kort støy og mengde forårsaket av fergenes ankomst vil bli stilt ved avgang av fergen. Butikk, et par tavernaer og en kirke gjør sentrum av øya. Hvis du går litt over noen hus i landsbyen, skjønner du at du er omgitt av grønt og sjø. Alt dette vil få deg til å føle at du er den eneste i verden.

Drvenik Veli

 

Øya i seg selv skjuler noen få fjerntliggende bukter, Grabula (vest for landsbyen Drvenik Veli), Mala Luka (vestdel av øya), Pernatica (sørlige del), Solinska (sørlige del) og Krknjaši (østlige delen av øya ). Østen, øya Krknjaši, var vårt mål. Vi bestemte oss for å gå disse 4 km fra den ene til den andre delen av øya. Sykkelen vil også være en god løsning (men bare for de som er klare til å ri oppoverbakke på en Macadam-vei). Nedadgående mot østsiden av øya, vil den krystallblå kystbukta omgitt av to øyer, Krknjaši-bukten, kjent som Blå Lagun, tiltrekke deg oppmerksomheten. Sjøen er her så krystallklart at du sikkert ser sjøkyllinger, som også tiltrekkes av rent og klart hav. Bukta er ideell for sjømenn som er de vanligste gjestene i denne bukten. Det er omgitt av to øyer, Krknjaš Veli og Krknjaš Mali, som på grunn av sin furuskog er et ideelt sted for camping.

Drvenik Veli

 

Nærliggende til øya Drvenik Veli ligger en annen bebodd øy, Drvenik Mali. Boraks havn er en av stoppene til den samme Jadrolinija fergen som leder til Drvenik Veli. Borak er den viktigste øya porten og sentrum for alle sosiale og økonomiske aktiviteter på denne øya. På øya er det også en lengde på noen få hundre meter sør for øya, dvs. mot bukten Vela Rina. Det er vakker sandstrand og bare en restaurant.

Drvenik Mali, som Drvenik Veli, vil også fortrylle deg med sin uberørte natur. Øya florerer i olivenlunder og toppkarakteristikker.

Drvenik Veli

 

Både øyene Drvenik Veli og Drvenik Mali vil sette deg i ro på Robinson, samt flykte fra overfylte, støyende strender. Hvis du ikke er for Robinsons ferie i bokstavelig forstand, noe som betyr at du vil nyte i fred, natur og sjø, men også ha overnatting i komfortabel leilighet, rom eller feriehus, kontakt direkte eiere av privat innkvartering. Privat innkvartering i Drvenik Veli og Drvenik Mali er det eneste alternativet hvis du ønsker å tilbringe en uforglemmelig ferie på disse litt glemte, men autentiske og vakre øyene.

Drvenik Veli

 

Tagger: Robinsons ferie, Drvenik Veli, Drvenik Mali

Vi vil gjerne høre dine kommentarer, historier og opplevelser i Kroatia i kommentarer nedenfor


Utvalgt tilbud av leiligheter og privat innkvartering i Kroatia